Eva Holubová se podělila s receptem na tvarohové buchty. Snaží se být také pravidelně aktivní na instagramu

Zdroj: Pixabay

Eva Holubová se v posledních dnech potýká se zdravotními problémy. V září podstoupila vážnou operaci hlavy a musela si kvůli tomu dokonce dát nějaký čas pauzu od sociálních sítí. Na ty se nedávno vrátila a dál dokazuje fanouškům, že je s nimi ochotná sdílet zážitky ze svého života. A sem tam také nějaký ten recept.

Holubová si myslela, že je z nejhoršího venku. Nedávno ale skončila v nemocnici znovu, tentokrát se domů vrátila se zdravotním límcem kolem krku. Říká ale, že hrát bude zase velmi brzy. A to ať už s límcem, nebo bez.

Aktivita na sociálních sítích

Evě Holubové je 65 let. I tak je ale aktivní na sociálních sítítch. Pokud jí to zdraví dovolí, pravidelně přispívá na instagram, kde se dělí s fanoušky o zážitky ze svého života a nejrůznější názory.

Díky tomu o ní lidé vědí i to, že ráda tráví čas v kuchyni. Několikrát se svěřila s tím, že někde něco ochutnala, nebo pro někoho něco připravila. Mimo to také už před několika lety poskytla médiím svůj recept na tvarohové buchty.

Tvarohové buchty podle Evy Holubové

Na přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat kostku droždí, 250 mililitrů vlažného mléka, 140 gramů másla, 500 gramů polohrubé mouky, špetku soli, 60 gramů krupicového cukru, 3 žloutky, vanilku, nastrouhanou citronovou kůru a rozpuštěné máslo.

Na náplň si připravte 250 gramů měkkého tvarohu, 100 gramů moučkového cukru, 2 žloutky, rozinky a rum. Tvaroh utřete společně se žloutky a rozinky namočené v rumu s ním smíchejte.

V hrnečku nechte z droždí, mléka a trochy cukru vzniknout kvásek. Potom přidejte mouku, zbytek cukru, vanilku a citronovou kůru. Vypracujte těsto a nechte ho hodinu kynout. Potom ho rozválejte, rozdělte na několik kusů a do těch zabalte vždy trochu náplně.

Buchty položte vedle sebe na pekáč a nechte ještě 30 minut kynout. Potom je potřete rozpuštěným máslem a dejte péct. Pečou se asi 30 minut na 180 °C. Nakonec je posypte moučkovým cukrem a můžete podávat.

Zdroj: Extra, Medium, Magazín Recepty, iReceptář, Expres

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz