Už vás nudí všechny známé české pomazánky? Pokud jste té česnekové či salámové přejedeni, máme pro vás tip na pomazánku, kterou jste nejspíš ještě nikdy nejedli. Vyzkoušejte si doma připravit tu egyptskou.
Hodí se na chlebíčky i jednohubky. Kombinuje chuť slaného sýru s paprikou a je oproti všem pomazánkám, které znáte, rozhodně originální. Pokud nevěříte, stačí ochutnat.
Egyptská pomazánka
Na přípravu egyptské pomazánky budete potřebovat feta sýr, olivový olej, citronovou šťávu, jarní cibulku, petržel, mátu a červenou papriku.
Papriku nakrájejte na drobné kostičky a smíchejte s rozmačkaným sýrem. Přidejte olej, citronovou šťávu, najemno nakrájenou cibulku a petržel. Nakonec vše dochuťte nasekanou mátou, solí a pepřem.
Tradiční egyptské jídlo
Egyptskou pomazánku můžete samozřejmě namazat na chlebíčky nebo jednohubky. Egypťané ji ale zásadně konzumují s pita chlebem a rajčaty.
Pita chleba si můžete doma upéct. Anebo jednoduše spojte strouhaným sýrem dvě tortilly a v troubě je zapečte dozlatova. Na ně pak natřete pomazánku, navrch položíte na kolečka pokrájené rajče a vše zasypete bazalkou.
Je tedy jen na vás, zda na příští oslavu připravíte pro své hosty originální pomazánku, kterou jim namažete na chlebíčky, nebo je rovnou pohostíte tradičním egyptským jídlem se vším všudy.
Zdroj: Cooking with Carlee, Jamie Geller, Food 52
Autor: Šárka Cvrkalová