Neplýtvejte jídlem: Tyto potraviny zbytečně nevyhazujte, jejich životnost je takřka neomezená
Domácnost

Neplýtvejte jídlem: Tyto potraviny zbytečně nevyhazujte, jejich životnost je takřka neomezená

Určitě i vám se někdy stalo, že jste museli nějakou potravinu vyhodit, protože byla prošlá. Bohužel vyhazování věcí je častým nešvarem. Nakupujeme toho mnohdy zbytečně moc, nestíháme všechno spotřebovat a následně klidně i polovina zásob […]

Potřebujete otevřít láhev vína a nemáte vývrtku? Je hned několik způsobů, jak na to
Domácnost

Potřebujete otevřít láhev vína a nemáte vývrtku? Je hned několik způsobů, jak na to

Vývrtka na víno patří k základnímu vybavení kuchyně v každé domácnosti. Co však dělat, když máte doma hosty a vaše jediná vývrtka se ztratila nebo ještě hůř – rozbila? Většina spotřebitelů ve vinotékách sahá po […]

Octomilky jsou nelítostní tvorové, kteří nám svou existencí snadno zamoří kuchyni. Naličte na ně past
Domácnost

Octomilky jsou nelítostní tvorové, kteří nám svou existencí snadno zamoří kuchyni. Naličte na ně past

Octomilky neboli ovocné mušky jsou otravní škůdci. Ačkoli jsou maličké, jejich bzučení a poletování okolo hlavy dokáže rozčílit. Mnohdy je těžké se jich zbavit, když se rozhodnou usadit u vás doma, kde to následně zamoří. […]

Vermikompostér: Žížaly v kuchyni získávají stále na větší oblibě. Za hubičku jej zvládne vyrobit i kutil začátečník
Domácnost

Vermikompostér: Žížaly v kuchyni získávají stále na větší oblibě. Za hubičku jej zvládne vyrobit i kutil začátečník

Užitečné zpracování zbytků z kuchyně může být velice jednoduché s domácím kompostérem osazeným žížalami. Vzniklé hnojivo může posloužit nejen na zahrádce, ale i pro pěstování bylinek za oknem nebo pro rostliny na balkoně či trávník […]

Přebytečné vaječné bílky můžete zamrazit, zpracovat nebo si z nich vyrobit pleťovou masku
Domácnost

Přebytečné vaječné bílky můžete zamrazit, zpracovat nebo si z nich vyrobit pleťovou masku

Do většiny receptů se vajíčka používají celá. Když si jdeme připravit oblíbená míchaná vajíčka, nedržíme-li nějakou redukční dietu, použijeme rovněž celá vejce. Jsou ale recepty, ve kterých se použije jen jejich část – převážně žloutek. […]