Zahoďte sušené bylinky a dejte přednost čerstvým. Chutnají lépe a přináší i další výhody
Bylinky a rostlinky

Zahoďte sušené bylinky a dejte přednost čerstvým. Chutnají lépe a přináší i další výhody

Použití bylinek při vaření je jedním z nejjednodušších a zároveň nejlevnějších způsobů, jak změnit jídlo ze základního v naprosto dokonalé. Většina z nás ale mnohem častěji sáhne po sušených bylinkách než po čerstvých. A to […]

Při nákupu cibule se mějte na pozoru. Tyto projevy vás upozorní, že si domů odnášíte zkažený kus
Domácnost

Při nákupu cibule se mějte na pozoru. Tyto projevy vás upozorní, že si domů odnášíte zkažený kus

Cibule je jednou z nejrozšířenějších druhů zeleniny na světě. Je jednou z přísad snad v každém slaném receptu a lze ji nalézt snad ve všech typech kuchyní. Spousta lidí má nejspíš právě teď alespoň jednu […]

Těchto častých chyb se můžete dopouštět při přípravě zeleniny. Skladování i zpracování má své nepsané zákony
Domácnost

Těchto častých chyb se můžete dopouštět při přípravě zeleniny. Skladování i zpracování má své nepsané zákony

Ať již s přípravou zeleniny máte své zkušenosti, nebo jste v rostlinné kuchyni nováčkem, jedna věc je jistá. Příprava zeleniny může být náročná. Možná ani nevíte, že vyhazujete věci, které byste mohli použít, nebo že […]

Xantanová guma je složkou většiny balených potravin. Jako přírodní zahušťovadlo však poslouží i v domácí kuchyni
Domácnost

Xantanová guma je složkou většiny balených potravin. Jako přírodní zahušťovadlo však poslouží i v domácí kuchyni

V dnešní době je standard, že výrobci na svých potravinách uvádí jejich složení. Je pravděpodobné, že na většině z nich bude na štítku uvedena xantanová guma jako jedna ze složek. Jedná se o populární potravinářské […]

Není sůl jako sůl: Existuje celá řada druhů a každý má svůj benefit. Používejte ji při vaření správně
Domácnost

Není sůl jako sůl: Existuje celá řada druhů a každý má svůj benefit. Používejte ji při vaření správně

Jedna známá a jistě velmi oblíbená česká pohádka praví, že sůl je nad zlato. My zase říkáme, že není sůl jako sůl. I když je pravda, že drtivá většina lidí své znalosti ohledně soli smrskne […]

Cibule je základem kuchyně: Má nespočet druhů, každý se však hodí na něco jiného. Osvojte si její použití v kuchyni
Domácnost

Cibule je základem kuchyně: Má nespočet druhů, každý se však hodí na něco jiného. Osvojte si její použití v kuchyni

Mnoho a mnoho nejen českých jídel má ve svém základu cibuli. Většina z nás ji má doma a považujeme ji za naprostou samozřejmost. Je snadno dostupná, levná a k dostání po celý rok. Většina z […]

Překvapte svou drahou polovičku snídaní do postele. Osvojte si jednoduchý trik pro perfektní krémová míchaná vajíčka
Domácnost

Překvapte svou drahou polovičku snídaní do postele. Osvojte si jednoduchý trik pro perfektní krémová míchaná vajíčka

Vejce jsou oblíbeným jídlem spousty lidí. Dají se připravit na spoustu způsobů. Pokud máte nejraději míchaná vejce, prozradíme vám tajemství šéfkuchaře, jak je připravit co nejsmetanovější. Nebudete přitom potřebovat žádnou smetanu ani mléko. Nejlepší míchaná […]

Cibule nejen na vaření: Pomůže s třískou a odradí mravence. Můžete ji využít v domácnosti netradičním způsobem
Domácnost

Cibule nejen na vaření: Pomůže s třískou a odradí mravence. Můžete ji využít v domácnosti netradičním způsobem

Na první pohled obyčejná cibule ani zdaleka není tak obyčejná, jak ji mnoho lidí vnímá. Pro nás je to základ kuchyně. Nedílná součást mnoha receptů a zároveň zelenina, která je laciná a dostupná po celý […]

Pokud servírujete sýry na stůl přímo z lednice, dopouštíte se velké chyby. Dělejte to správně a chuťové pohárky vám poděkují
Domácnost

Pokud servírujete sýry na stůl přímo z lednice, dopouštíte se velké chyby. Dělejte to správně a chuťové pohárky vám poděkují

Zauzený, plísňový, čerstvý, měkký, tvrdý, polotvrdý, tavený, tvarohový, smetanový. O čem je řeč? O sýru, který ve svých nesčetných a rozmanitých variantách nabízí různé chutě, textury, konzistence a vůně. Sýr v jakékoli podobě má své […]