Domácí marshmallows představují ideální doplněk horké čokolády

Zdroj: Shutterstock

Hrníček horké čokolády a navrch několik kousků měkoučkých marshmallows – to je obrázek, který vídáme zejména v amerických filmech. A buďme upřímní – kdo z nás při pohledu na kouřící se hrnek nedostal chuť si také jeden šálek dát?

Nikdo vám také nebrání připravit si horkou čokoládu nebo třeba teplé kakao a přihodit do něj pár kostiček těchto oblíbených a dětmi tolik milovaných cukrovinek.

Naučte se domácí marshmallows

I když je snadné zajít do obchodu a donést si domů pytlíček marshmallows, mnohem větší výzva je vyrobit si je doma.

Domácí marshmallows jsou podle webu Keeping It Simple dokonale krémové, husté a neskutečně dobré. Navíc přesně víte, co v nich je, nemusíte se tak bát nežádoucích přísad.

Jednoduchý recept na domácí marshmallows

Pokud patříte k lidem, kteří se rádi postaví k plotně a dají přednost domácím verzím oblíbených pochutin, pak je následující recept na domácí marshmallows jako stvořený právě pro vás.

Na přípravu podle webu Apetit Online potřebujete 400 ml vody, 450 g krupicového cukru, 2 balíčky želatiny, 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu a červené potravinářské barvivo. Na obal pak ještě moučkový cukr a dvě polévkové lžíce škrobu.

Do hrnce nalijte 300 ml vody, přidejte cukr a nechte dojít k plnému varu. Poté ztlumte a svařte tak, aby vám vznikl hustý cukrový rozvar. Do vyšší nádoby nasypte želatinu a zalijte ji 100 ml vroucí vody. Míchejte, dokud se želatina úplně nerozpustí. Poté přilijte cukrový rozvar a směs za pomoci elektrického šlehače vyšlehejte do pěny.

Vezměte polovinu směsi a obarvěte ji potravinářským barvivem. Druhou polovinu nechte bílou. Obě směsi šlehejte tak, aby zhoustly a zvětšily svůj objem – potrvá to cca 10 minut. Vezměte si nízký pekáček a vyložte ho pečicím papírem. Smíchejte cukr se škrobem a směsí jemně vysypte připravený pekáček. Střídavě na plech lijte červenou a bílou směs, lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování.

Povrch s pomocí stěrky uhlaďte a nechte zhruba 4 hodiny nezakryté tuhnout v chladu. Po ztuhnutí vyklopte z pekáčku a hmotu rozřežte na požadované kousky.

Veganský recept na domácí marshmallows bez želatiny

Na veganskou verzi domácích marshmallows budete potřebovat 400 ml kokosového mléka, 3 lžíce cukru, čajovou lžičku vanilkového extraktu, dvě polévkové lžíce pomerančové šťávy a dvě lžičky práškového agaru.

V misce smíchejte kokosové mléko s cukrem, pomerančovou šťávou a zahřívejte za stálého míchání, dokud směs nepřijde k varu. Tehdy přidejte agar, důkladně míchejte a nechte ještě 3–4 minuty vařit. Směs poté nalijte do pekáčku vystlaného pečicím papírem, nechte vychladnout a na 1–2 hodiny vložte do lednice. Poté vyklopte a rozkrájejte.

Zdroj: keepingitsimpleblog.com, Apetitonline.cz, kingarthurbaking.com, bakewithneetu.com

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz