Domácí grilovací koření si namícháte přesně podle chuti. Inspirujte se tímto receptem

Zdroj: Shutterstock

K létu neodmyslitelně patří grilování. Maso, které připravujete pro větší skupiny přátel nebo pro rodinu, musí být samozřejmě dobře naložené. Důležité je tedy to, jaké použijete koření. A nejlepší grilovací koření je to, které si připravíte doma.

Grilovací koření se dá koupit v každém obchodě. Daleko lépe si ale pochutnáte, když si ho uděláte doma podle svých chutí. A kromě steaků ho potom využijete třeba i při přípravě kuřete pečeného v troubě.

Podle vlastních chutí

Grilovací koření je koření, které se obecně používá na maso na gril, ale také do trouby. U toho kupovaného si sice vždy můžete přečíst složení i jeho poměry, přesto ale nikdy předem nebudete vědět, jak bude chutnat. Pokud tedy nemáte nějaké konkrétní už ověřené.

Při přípravě domácího grilovacího koření nicméně vždy budete postupovat podle vlastních chutí. Kromě toho, že zvolíte složení, které vám vyhovuje, namícháte si ho také v poměrech tak, aby bylo přesně podle vás.

Domácí grilovací koření

Následující recept používám už několik let. Mně i mým známým takto koření vyhovuje, jak ale píšu výše, je důležité, abyste si ho vy udělali podle sebe. Recept by tak měl sloužit především jako inspirace.

Na domácí grilovací koření používám 2 lžíce mleté papriky, lžíci soli, lžíci sušeného česneku, lžíci sušené cibule, lžičku černého pepře, lžičku sušeného tymiánu a lžičku sušeného rozmarýnu.

Někdo přidává kmín, ten ale já vynechávám. Jaké poměry zmíněných ingrediencí zvolíte, zda některé odeberete, nebo přidáte, to je už na vás. V každém případě si pak připravíte to nejlepší grilované maso, jaké jste kdy jedli.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz