Kdo by neznal čokoládové kuličky, které se po zalití mlékem stávají oblíbenou dětskou snídaní plnou vitamínů. Věděli jste ale, že si velmi snadno můžete pokrm připravit i doma? A stačí k tomu jen pár surovin.
Domácí čokoládové kuličky do mléka jsou výživné a zdravé, dětem s nimi rozhodně uděláte radost. A na rozdíl od těch kupovaných vás jejich příprava také přijde na méně peněz.
Pouze 4 ingredience
Na přípravu cereálií budete potřebovat pouze 4 ingredience. Jsou jimi ovesné vločky, kakao, javorový sirup a arašídové máslo. Pokud chcete, můžete ještě přidat špetku soli a vanilkový extrakt, nejde ale o nutnost.
Vločky nejprve nasypte do mixéru a rozmixujte je na ovesnou mouku. Všechny ingredience pak smíchejte ve větší misce. Vzniknout by vám mělo tuhé těsto, které nechte pár minut odležet.
Tvarování kuliček
Pravděpodobně nejjednodušší a nejrychlejší cestou, jak z těsta vytvarovat kuličky, je vytvořit si nejprve několik tenkých válečků. Ty potom nařežte nožem na malé kousky.
Následně pak každý z nich v dlani zakulaťte a dejte na pekáč vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 200 °C. Kuličky se pečou zhruba 10 minut.
Nakonec nechte kuličky vychladnout a uchovávejte je v nádobě s víčkem, kde se k nim nedostane vlhkost. Podávejte je zalité mlékem. A ačkoli jsou určeny především dětem, věříme, že ani dospělí jim jednou za čas neodolají.
Zdroj: Waffle and Whisk, Ela Vegan
Autor: Šárka Cvrkalová