Dáda Patrasová se v poslední době v médiích neprezentuje právě v nejlepším duchu. Že má problémy s alkoholem, je všeobecně známá informace a její vystupování na TV Nova před nějakým časem pohoršilo mnoho lidí. Bývaly přitom doby, kdy v televizi působila seriózně, a dokonce představila recepty, které jsou i po letech oblíbené.
V roce 2013 se Patrasová objevila v pořadu VIP prostřeno. Tam dokázala, že vařit umí, mnoho fanoušků jí tehdy fandilo. Dnes si asi jen málokdo dovede představit, že doma svému muži vaří. Sám Felix Slováček o ní nedávno prohlásil, že ji zajímá pouze večerka, kam si chodí pro alkohol.
Pečená uzená krkovice
Ačkoli dnes má Dáda pověst všelijakou, v minulosti bezpochyby prokázala, že vařit umí. Po jejím působení v Prostřenu si mnoho lidí oblíbilo recept na pečenou uzenou krkovici. Chcete si ji doma připravit i vy?
Potřebovat na ni budete kilo uzené krkovice, mrkev, petržel, sůl, pepř, 5 cibulí, sádlo, misku sušených rozinek, misku mandlí, misku sušených švestek, silný telecí vývar, 100 mililitrů slivovice a 2 lžíce povidel.
Jak na přípravu
Uzenou krkovici prošpikujte zeleninou a upečte v troubě. Cibulku nakrájejte najemno a osmahněte ji do růžova na sádle, které se z masa vypeklo. Potom přidejte rozinky, mandle, švestky a vše společně opečte.
Směs podlijte alkoholem a flambujte. Jakmile se slivovice vypaří, opakujte proces, dokud alkohol nespotřebujete všechen. Tím vznikne základ na omáčku. Potom jej zalijte vývarem.
Po 15 minutách přidejte nastrouhaný perník a hotový základ dochuťte výpekem z uzeného masa. Do omáčky přidejte povidla a nechte v ní povařit upečené maso. Krkovice se potom podává ideálně s domácím houskovým knedlíkem.
Zdroj: Prima Fresh, Prima Ženy, Blesk pro Ženy, Blesk, Super, OnlyU
Autor: Šárka Cvrkalová