Ďábelská vejce, kterým se v originále říká devilled eggs, se připravují v zahraničních zemích především během Halloweenu. Ačkoli u nás se tento svátek neslaví tak výrazně, není nic špatného na tom udělat si koncem října strašidelné menu. Naučte se proto tento pokrm připravovat doma i vy.
Devilled eggs, nebo také plněná vejce jsou oblíbená pochoutka připravovaná z vařených vajec. Jejich původ sahá až do starověkého Říma, ale moderní verze se vyvinula v 18. a 19. století, píše NC Egg.
Strašidelná vejce
Podle názvu pochází tento recept z britské kuchyně 18. století, kdy se termín používal pro pokrmy s pikantní nebo kořeněnou chutí. Původně nebylo jídlo přímo spojeno s Halloweenem. V posledních letech tomu tak ale často je.
Vejce mohou být považována za ďábelská, protože se někdy připravují v ostré verzi. Mnoho lidí ale vnímá jejich název především ve spojitosti s tím, jak pokrm vypadá. Rozpůlené vařené vajíčko se totiž obvykle připraví tak, aby vypadalo děsivě a připomínalo například oči, vysvětluje All recipes.
Jak na přípravu ďábelských vajec
Jak konkrétně vejce přirpavíte, je prakticky na vás. Základem je vždy to, že vejce uvaříte, rozpůlíte a vyndáte žloutek. Do polovic uvařených bílků pak poskládáte další ingredience jako náplň.
Připravit můžete například úplně klasická plněná vejce, kdy pouze vařené žloutky smícháte s majonézou, solí a pepřem a naplníte jimi bílky. Vše potom ozdobíte paprikou a petrželkou.
Oblíbená jsou také ďábelská vejce s avokádem. Žloutky smíchejte s rozmačkaným avokádem, limetkovou šťávou, solí a pepřem. Naplněné bílky se potom zdobí koriandrem.
Kombinací existuje mnoho a je v podstatě na vás, jak vajíčka naplníte. Jídlo by ve výsledku mělo především vypadat strašidelně, použijte tak veškerou svoji fantazii a s jeho přípravou si kreativně vyhrajte.
Zdroj: All recipes, Alto Hartley, NC Egg
Autor: Šárka Cvrkalová