Cuketové rolky: Jednoduchý a barevný zeleninový předkrm

nakrajena_cuketa
Zdroj: Shutterstock

Cuketa se dá využít na mnoho způsobů. Dlouho jsem měla problém nějakým způsobem ji dostat do nejmladší generace naší rodiny. Děti jsou obvykle vybíravé. Cuketové rolky ale milují úplně všichni a jejich příprava je přitom velmi snadná.

Cuketové rolky jsou zdravé, poměrně syté, na stole skvěle vypadají. Kromě toho, že svou barevností přilákají vaše ratolesti, nemusíte se je stydět podávat ani jako předkrm svým hostům.

Kombinace zeleniny, sýru a šunky

Do rolek můžete dát prakticky cokoli, co vás napadne. I v tom je kouzlo celého receptu. Mými nápady se tak můžete inspirovat, zároveň si ale jídlo můžete upravit podle vlastních chutí.

Já na přípravu používám cuketu, olivový olej, krémový sýr, česnek, provensálské koření, sůl, šunku, prosciutto, pažitku a bazalku. Použít můžete dále také rajčata, mozarellu a salám podle své chuti.

Příprava rolek

Cuketu nejprve omyjte a nakrájejte ji podélně na dlouhé tenké plátky. Potom je osolte a nechte asi 15 minut odpočívat. Dále je pokapejte olejem a každý zlehka ogrilujte nebo opečte na pánvi.

V misce smíchejte sýr s utřeným česnekem, kořením a solí. Cuketové plátky směsí potřete. Potom přidejte šunku, další sýr, popřípadě vámi zvolenou zeleninu. Nakonec už zbývá jen plátky zarolovat.

Pokud vám nebudou držet pohromadě, použít můžete párátko. Na talíři je nakonec zakápněte olivovým olejem, přidejte na ozdobu bazalku a můžete servírovat.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz