Cloud bread: Oblačný chléb je stále trendem sociálních sítí. Potěší milovníky sladkého pečiva

Zdroj: Shuttersotck

Cloud bread, nebo česky také takzvaný oblačný chléb, se stal populárním trendem na sociálních sítích už před nějakým časem. Jedná se o křehké pečivo, na jehož přípravu ve skutečnosti nepotřebujete žádnou mouku. Jak je to možné?

Jí se především samotný. A nebo s marmeládou či dalšími sladkými krémy. Cloud bread je pečivo, které si zamiluje úplně každý. Na přípravu je velmi snadné, skvěle také vypadá, takže jde i o ideální pokrm, kterým můžete uchvátit své hosty.

Křehký sladký chléb

Svou konzistencí připomíná například pusinky, oblíbené cukrovinky, které se rozplývají na jazyku. Skvěle chutná také jako příloha k ovocnému kompotu, doporučuje web I am a Food Blog.

Na přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat 5 vaječných bílků. Ideální je oddělit je od žloutků a dát je na nějaký čas do lednice, zhruba po dvou hodinách by měly mít konzistenci, kterou budete potřebovat, radí Vegetarian Times.

Dále si připravte půl lžičky kukuřičného škrobu, lžičku citronové šťávy, lžičku mandlového nebo vanilkového cukru, tři lžíce medu a půl šálku nakrájených mandlí. Pak už budete potřebovat jen mísu a šlehač.

Pro lepší efekt použijte potravinářské barvivo

Do mísy si nejprve vyklepněte všechny bílky. K nim potom přidejte vanilkový nebo mandlový cukr, škrob a citron a začněte šlehat. Jakmile vám vznikne tuhý sníh, přidejte do něj med a celé mandle.

Vznikne vám těsto, ze kterého budete schopni vytvarovat kulatý bochník. Ten přendejte na pekáč a následně pak chléb pečte zhruba 15 minut na 150 °C. Po vytažení z trouby ho nechte vychladnout.

Pokud chcete, aby se chléb skutečně podobal obláčkům, můžete také do těsta přidat pár kapek modrého potravinářského barviva. Po rozkrojení (nebo lépe roztržení chlebu rukama) na vás pak bude čekat nejen chutné, ale také skvěle vypadající pečivo.

Zdroj: Vegetarian Times, BBC Good Food, A Spicy Perspective, I am a Food Blog, TikTok

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz