Cibulovo-sýrové kroužky jsou jednoduchou pochoutkou na každou párty a nestojí moc námahy

Zdroj: Shutterstock

Cibulové kroužky jsou v poslední době čím dál oblíbenější. To samé ale platí také o obalovaném smaženém sýru. Žádná pořádná párty by se bez těchto dobrot neobešla. Napadlo vás ale už někdy spojit je do jedné?

Já recept kdysi částečně vyčetla na internetu, částečně jsem si ho upravila po svém. Od té doby dělám doma cibulovo-sýrové kroužky poměrně často. Kdykoli něco oslavujeme, rozhodně nesmí chybět. Někdy si je ale uděláme i jen tak, třeba k filmu.

Jen 4 suroviny

Cibulovo-sýrové kroužky vytvoříte velmi snadno, potřebovat na ně budete pouze 4 suroviny. Jsou sice smažené, takže jde o poměrně velký kalorický přísun, když to s nimi ale nepřeženete, jednou za čas si je připravit můžete.

Na jejich výrobu budete potřebovat čedar, cibuli, mletou červenou papriku a nakládané papričky. Je jen na vás, zda zvolíte pálivé, nebo naopak jemnější, já mám vyzkoušeny oboje, jídlo vždy chutnalo skvěle.

Potřebovat budete pánev s malými dírami na muffiny. Ty potřete olejem a nasypte do nich sýr. Přidejte kolečko cibule, doprostřed dejte papriku a vše posypte kořením a potom opět sýrem. Takto připravené kroužky smažte. Potom je otočte a osmahněte je i z druhé strany.

Pokud nemáte pánev na muffiny, můžete dělat cibulové kroužky také v papírových košíčcích na muffiny. Ty naplňte stejným způsobem a dejte je zapéct do trouby. Budou sice méně křupavé, ale také méně kalorické.

S domácí omáčkou chutnají nejlépe

Cibulovo-sýrové kroužky můžete konzumovat jen tak samotné. Daleko lepší ale je připravit si k nim domácí česnekovou omáčku. Tu uděláte z hořčice, bílého jogurtu a prolisovaného česneku.

Všechny ingredience jednoduše podle svých preferencí smíchejte dohromady, záleží na vás, jak ostrou chcete omáčku mít. A pak už si jen dopřejte skvělé jídlo s vynikajícím domácím dipem třeba u filmu nebo na nějaké velké oslavě.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz