Influencerka a kuchařka Chili Ta Thuy se nedávno ukázala v soutěži Survivor, ale jinak ji lidé znají především pro její vtipná videa na instagramu a TikToku. Nedávno si v jednom z nich udělala legraci ze slavné celebrity, a ještě u toho fanouškům představila předražený recept.
Umí si udělat srandu sama ze sebe, ale nebojí se do vtipů zatáhnout ani jiné slavné. Takové kuře s broskví je podle ní klasika, kterou zná snad každý, ale ona se ho rozhodla udělat v luxusní verzi. A sama přiznala, že doma by si takové jídlo mohl dovolit jen málokdo.
Celé video, ve kterém Chili předvádí své kulinářské dovednosti, je natočené s nadsázkou a ona se rozhodně nechce dotknout žádné celebrity, ani ničího rozpočtu. Co by tomu ale říkal Michal David, kdyby to viděl?
Míša David české gastronomie
„V ruce držím českou klasiku, která byla v 90. letech symbolem inovace. Maso, broskev z kompotu, sýr. Prostě takový Michal David české gastronomie,“ představila Chili pokrm a ukázala fanouškům talíř s brambory a kuřecím plátkem s broskví.
Hned potom pustila svým sledujícím ukázku reklamy, kterou Michal David natočil pro jeden český obchodní řetězec, kde zpívá cosi o kompotu. „Dnes vytvořím nechutně drahou verzi tohoto jídla, kterou by nejspíš zaplatil jenom sám Míša David,“ dodala.
Influencerka ukázala fanouškům suroviny, ze kterých se dá vytvořit oběd snadno a rychle, a vyčíslila jejich cenu na 185 Kč. Následně pak představila drahé potraviny, ze kterých lze uvařit luxusní jídlo, a to v hodnotě 955 Kč.
Drahé, ale dobré
Chili připravila nejprve brambory. Místo klasických vařených udělala šťouchané, které dochutila rozpuštěným čedarem s máslem a smetanou a trochou pažitky. Ani broskev nepoložila na maso jen tak obyčejně.
Kompot nakrájela a orestovala s odřezky masa, následně pak kousky broskve rozmixovala, aby dostala, podle svých slov, „lahodné pyré“. Pár plátků broskví také orestovala a obalila v nasekaných oříšcích.
Na závěr ukázala, jak si připravuje kuře. Plátek obalila v mouce, s kouskem cibule ho orestovala na pánvi a podlila červeným vínem. Nakonec celou parádu naservírovala na talíř, a ještě jednou zdůraznila, že doma si takovou pochoutku udělá nejspíš málokdo.
„Po třech hodinách, třiceti kusech špinavého nádobí a patnácti sprostých nadávkách, z nichž polovina byla ve vietnamštině, je jídlo hotové. A opravdu chutnalo výtečně, to neříkám jen proto, že jsem ho vařila já. Doma to ale nezkoušejte,“ dodala Chili závěrem.
Autor: Šárka Cvrkalová