Carpaccio s červenou řepou a kozím sýrem: Zdravý pokrm, který miluje i Osmany Laffita

Zdroj: Pixabay

Osmany Laffita se v minulosti proslavil jako návrhář, který oblékal například Ivanu Trump, thajskou princeznu nebo také Dagmar Havlovou. On sám se samozřejmě snaží dobře vypadat. A proto se hodně hýbe a zdravě se stravuje. Jak to má ale s vařením?

Že se v kuchyni umí ohánět dokázal v minulosti mnohokrát. Objevil se například i v pořadu VIP Prostřeno v roce 2012. Tam představil celou řadu receptů, jedním z nich je i ten na carpaccio s červenou řepou.

Zdravý a lehký pokrm

Pojmem carpaccio se dá nazvat vše, co je nakrájeno na tenké plátky a podáváno za syrova. Obvykle se jedná o plátky masa, které mají vysoký obsah bílkovin a podporují tak růst svalové hmoty a regeneraci tkání. Může ale jít také o pokrájenou zeleninu či jakýkoli další pokrm.

Carpaccio bývá bohaté na železo, je proto prevencí anémie a únavy. Obsahuje také velké množství vitamínu B12. Červená řepa, která je v tomto konkrétním případě základem pokrmu, je bohatá na antioxidanty, vlákninu a foláty.

Obsahuje také nitrát, který může snížit krevní tlak a zlepšit vytrvalostní výkon. V neposlední řadě v ní najdete i betain, což je látka podporující funkci jater a snižující hladinu homocysteinu v těle.

Carpaccio s červenou řepou

Pokud si chcete připravit tento pokrm, který v minulosti představil v televizi právě Osmany Laffita, budete potřebovat 3 až 4 menší červené řepy, 2 lžíce octa, balsamico podle chuti, kapku lanýžového oleje a 200 gramů kozího sýru.

Nejprve svařte litr vody se dvěma lžícemi octa a solí. Přidejte řepu i se slupkou a vařte ji asi 20 minut. Potom ji oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky.

Promíchejte ji s balsamicem a lanýžovým olejem a nechte marinovat v ledničce minimálně 24 hodin. Potom se plátky řepy servírují na talíř a doplňují se plátky kozího sýra.

Zdroj: Blesk Hobby, Aha!, Pro Ženy, Healthline, Carballeira

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz