Tereza Hybšová, většinou diváků známá spíše jen jako Terka, se loni na konci roku umístila druhá v pořadu MasterChef. Předvedla, že o vaření opravdu něco ví a pro mnoho lidí se stala vzorem. I proto má na své sociální síti přes 35 tisíc sledujících.
Terka miluje vaření, velmi ráda ale také peče. To dokázala i v jednom z posledních příspěvků, ve kterém se podělila o recept na borůvkový koláč. A i když je postup velmi snadný, ve výsledku vypadá pokrm dokonale a nejeden fanoušek ho nejspíš podle jejího receptu zkusí doma připravit.
Nejjednodušší koláč
„Tohle je ten nejjednodušší koláč, který si během borůvkové sezóny můžete připravit! Upéct tuhle krásu vám zabere skoro stejně krátkou dobu jako ji sníst,“ píše finalistka MasterChefa u svého videa.
Sledujícím poskytla detailní klip, na kterém ukazuje, jak mají při přípravě jídla postupovat. Díky tomu zvládne recept skutečně proměnit v dokonalost úplně každý.
Jak na drobenkový borůvkový koláč
Na drobenkové těsto si přichystejte 180 gramů hladké mouky, 80 gramů cukru, 120 gramů másla a prášek do pečiva. Tvarohovou náplň vytvoříte z 500 gramů tvarohu, 200 gramů zakysané smetany, 200 mililitrů mléka, vanilkového pudinku, 120 gramů cukru a 400 gramů borůvek.
Pak už si připravte jen 65 gramů cukru, 65 gramů hladké mouky, skořici a 40 gramů másla na posypku.
V míse nejprve spojte všechny suroviny na těsto, které zpracovávejte tak dlouho, dokud vám nevznikne drobenka. V druhé míse smíchejte až na borůvky všechny suroviny na náplň.
Hluboký plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dejte do něj těsto, na to nalijte tvarohovou směs a posypte ji borůvkami. Nakonec vše doplňte posypkou a skořicí.
Koláč se peče v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 45 minut. Terka na závěr radí pak vychladlý koláč posypat ještě na talíři moučkovým cukrem a můžete podávat.
Autor: Šárka Cvrkalová