Bloody Mary steak: Hit sociálních sítí, který připravíte snadno i doma

Zdroj: Shutterstock

Máte rádi k obědu pořádný kus masa? Dobrý steak nikdy nezklame. Dá se ale připravit na mnoho způsobů. Na sociálních sítích je v poslední době trendem takzvaný Bloody Mary steak. Zkuste si ho doma připravit i vy.

Bloody Mary je drink, který se míchá z vodky a rajčatového džusu. Ve spojení se steakem tak většina lidí netuší, co si vlastně představit. Abyste pochopili, v čem kouzlo pokrmu spočívá, budete muset jednoduše ochutnat.

Plněné maso

Bloody Mary steak je vlastně obrovský kus masa, který rozříznete tak, aby vytvořil kapsu. Tu následně naplníte dalšími ingrediencemi a připravíte na grilu jako klasický steak. Je jen na vás, jak propečený bude.

Na přípravu budete potřebovat kilový kus masa, cibuli, plechovku rajčat, 5 stroužků česneku, křen, hořčici, limetkovou šťávu, máslo, rozmarýn, sůl, pepř a vodku.

Jako první si připravte rozmarýnové máslo, které vytvoříte jednoduše smícháním másla s bylinkami a necháte ho odpočívat. Stroužky česneku oloupejte a naložte je na minimálně 5 hodin do vodky s rajčaty.

Příprava steaku

Maso rozřízněte tak, aby vytvořilo kapsu. Začněte ho plnit dalšími ingrediencemi. Dejte do něj cibuli pokrájenou na větší kusy, stroužky česneku naložené v Bloody Mary, osolte ho, opepřete, potřete zevnitř i zvenku hořčicí a naplňte křenem. Nakonec vše zalijte bylinkovým máslem.

Takto připravenou kapsu spíchněte špejlemi tak, aby z ní obsah nevytekl ven. Následně dejte maso na gril a podle vlastní chuti připravte steak tak, jak ho máte rádi. Krájejte ho následně nad talířem, protože z něj poteče hodně šťávy.

Steak se podává obvykle s hranolkami, udělat k němu můžete ale také opečené brambory či kaši. Hodí se k němu zeleninová obloha a skvěle chutná s česnekovým dipem z bílého jogurtu.

Zdroj: Facebook, TikTok, Holly Hill, Family Fresh Meals

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz