Bang bang omáčka: Hodí se k masu všeho druhu. Vykouzlíte z ní jednoduchou večeři

Zdroj: Shutterstock

Bang bang omáčka je jednou ze základních omáček asijské kuchyně. Používá se při přípravě kuřecího, hovězího i vepřového masa, dochutit s ní můžete ale také krevety. A jak název napovídá, jde o omáčku ostřejší chuti.

Bang bang omáčku si vychutnají především milovníci pálivých jídel. Je zdravá a dokáže i z obyčejného jídla udělat neobyčejný zážitek. Její příprava přitom není složitá a využití má následně opravdu univerzální.

Jak na bang bang omáčku

Omáčka má sladkokyselou chuť, přesto se ale hodí prakticky k jakémukoli druhu masa. Připravíte ji jednoduše smícháním čtyř surovin.

Potřebovat budete majonézu, srirachu, sladkou chilli omáčku a javorový sirup. Dochutit pak celou směs můžete ještě trochou cukru nebo sušeným česnekem.

Využití bang bang omáčky

Bang Bang omáčku můžete použít prakticky na jakékoli maso. Nakrájejte kuřecí nebo vepřové na nudličky, orestujte ho na pánvi, přidejte trochu omáčky a podlijte vše vodou. Pak do směsi přidejte uvařené čínské nudle a máte jednoduchou večeři.

Maso můžete také přes noc nechat v omáčce marinovat, aby mělo ještě výraznější chuť. Stejně tak ale můžete použít omáčku na polití masa smaženého, například obalované krevety jsou s ní vynikající.

Záleží jen na vás, jak s pokrmem naložíte. V každém případě si můžete být jisti, že bacily vám dají nějaký ten čas pokoj, protože ostrá chuť jídla posílí vaši imunitu na maximum.

Zdroj: Contentedness Cooking, All Recipes, The Cookie Rookie

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz