Horoskop: Ohnivá znamení jsou vitální a energická. Svůj plamen by měla držet pod kontrolou vhodným stravováním

Zdroj: Shutterstock

Hvězdné znamení ovlivňuje celý náš život a životní styl a k tomu samozřejmě patří také jídlo. Ohnivá znamení, Beran, Lev a Střelec, mají ze všech znamení zvěrokruhu nejvíce energie a vitality a tomu by měla přizpůsobit také stravování.

Charakteristika ohnivých znamení

Zatímco zemská znamení jsou obecně pragmatická, vodní znamení se hodně zabývají svými pocity a vzdušná znamení se zaměřují spíše na mezilidské a intelektuální aktivity, ohnivá znamení jsou orientovaná na akci.

Někdy jsou horkokrevná a prudká, jejich vnitřní světlo jasně září a pohání jejich touhu postupovat rychle a rozhodně k dosažení svých cílů.

Jsou vášniví, asertivní a soutěživí, mají sklon zastávat filozofii, že větší, jasnější, hlasitější je lepší. A každé z ohnivých znamení svým způsobem vyhledává a vyžívá se v záři reflektorů.

Beran

Protože jsou od přírody Berani rychlí myslitelé, potřebují ve svém těle více minerálů, zejména pro své svaly a nervy. Měli by jíst banány, hnědou rýži, cibuli, okurky, špenát, brokolici, dýni, rajčata, vlašské ořechy, olivy a fíky.
Musí si dávat pozor na potraviny, které způsobují nervové vyčerpání, jako je nadbytek soli, koření a kávy.

Lev

Příslušníci tohoto znamení musí dbát na svou slezinu, míchu a srdce. Měli by jíst potraviny, které posilují zádové svaly, podporují páteř, krevní oběh a jsou dobré pro srdce.

Vhodný je pro ně špenát, zeleninové šťávy, ovoce bohaté na železo a kyselinu listovou, rozinky, datle a citrusové plody. Do svého jídelníčku musí také zařadit dostatek salátů a zeleně a konzumovat potraviny s nízkým obsahem cholesterolu.

Střelec

Toto ohnivé znamení se řídí převážně činností jater. Játra jsou největším orgánem látkové výměny a usnadňují také trávení.

Lidé narození v tomto znamení se snadno rozzlobí, a to zpomaluje činnost jejich jater. To vede u mužů k většímu břichu a u žen k výraznému tvaru hrušky.

Měli by omezit konzumaci alkoholu a nevegetariánských potravin, zejména pokud jsou rozzlobení nebo rozrušení. Do svého jídelníčku by měli zařadit celozrnné obiloviny, ječmen, ananas, citrusové plody, sóju a sójové výrobky.

Nadměrný oheň

V případech, kdy jsou ohnivá znamení vyvedená z rovnováhy, začínají zuřit nebo se můžou uzavřít do sebe.

Aby nadměrný oheň uvedla do harmonie, měla by jíst více studených a vodnatých potravin, jako je okurka nebo meloun.

Dále je dobré do jídelníčku zařadit kukuřici, celer, červenou řepu, mrkev, cibuli. Naopak vyhnout by se měla jídlům s velkým množstvím koření a červenému masu.

Nedostatečný oheň

Pokud se ohnivá znamení cítí bez energie, měla by vsadit na teplé, lehké, kořeněné, poměrně suché a plnohodnotné jídlo.

Do jídelního plánu by měla zahrnout rukolu, kapustu, špenát, brokolici, tuřín a z mléčných výrobků pouze jogurty. Na nějakou dobu by pak měla vyřadit maso a mléčné výrobky (kromě jogurtu).

Zdroj: hindustantimes.com, astrology.care, instyle.com
Autor: Dominika Jandorová

Přidat na Seznam.cz