Ina Garten je známá americká autorka knih o vaření. Není to jen báječná kuchařka, ale také podnikatelka a televizní osobnost. Pracovala také v Bílém domě a v potravinářském průmyslu se jí podařilo prosadit později, než byste možná čekali.
Populární se stala především díky účinkování v televizních pořadech – samozřejmě v těch o vaření. Její jméno se neodmyslitelně spojuje s pořadem Bosá Contessa.
Její recepty jsou geniální
Ina Garten se stala tváří pořadu Bosá Contessa. Televizní show si okamžitě získala na popularitě u lidí napříč všemi věkovými kategoriemi.
Většina diváků si myslela, že se pořad natáčí přímo u Iny doma. Nebylo tomu tak. Ve skutečnosti se kuchyně nacházela ve stodole.
Stodola byla coby kamenem dohodí od Inina domu v Hamptons. V kuchyni nejenže testovala recepty do pořadu, ale přímo v ní také chutná jídla připravovala.
Kdo tuhle show sledoval, jistě by souhlasil s tím, že jídla, která tahle dáma v letech s láskou a nadšením připravuje, jsou prostě geniální.
Nejraději pracuje s čerstvými surovinami
Oblíbená kuchařka, která má na svém kontě několik kuchařských knížek, se netají tím, že miluje používat při vaření kvalitní a čerstvé suroviny.
„Garten je přebornicí v používání čerstvých surovin,“ potvrzuje cookinglight.com. Přiznala se, že příliš nemusí parmezán a v jídlech ho nepoužívá, pokud to není nutné.
Je tu ale jedna surovina, konkrétně jde o koření, kterou by tahle zkušená kuchařka nikdy nepoužila. O jaké koření jde?
Koriandr na černé listině
Koriandr není v očích Iny Garten koření, které by nepoužívala, protože by jednoduše nevěděla, jak s ním v některém jídle naložit.
Ona ho prostě nesnáší. A podle webu eatingwell.com není jediná. „Mnoho kuchařů nemá rádo koriandr kvůli rodinné historii,“ vysvětluje.
Dalším důvodem je gen nazývaný OR6A2, který určuje, jak vaše chuťové pohárky vnímají chuť koriandru.
Pokud je tento gen spíše dominantní než recesivní, budete mnohem citlivější na silný chuťový profil koriandru.
Zkazí všechny ostatní chutě
Podle Iny Garten je koriandr koření, které předčí ostatní chutě. Když v pokrmu použijete cokoli jiného a přidáte koriandr, podle ní ucítíte jen a pouze tohle výrazné koření.
Ať už je na vině onen gen, díky kterému slavná kuchařka koriandr záměrně vynechává ze svých receptů, nebo je důvodem zkrátka jen její nelibost, to ví asi jen sama Ina.
Zdroj: cookinglight.com, eatingwell.com
Autor: Karolína Nezbedová