Zlata Adamovská je vynikající herečka, je ale také ženou v domácnosti a především babičkou. V kuchyni se tedy rozhodně zvládne ohánět. Na druhou stranu přiznává, že co se týče jídla, není nijak rozmazlená a dokáže sníst úplně všechno. Doslova kdysi uvedla, že i kdyby dva dny jedla suché rohlíky, nebude s tím mít problém.
Co se týče Vánoc, Zlata Adamovská má sice ráda cukroví, sama ale nepeče. „V životě jsem neupekla ani jeden vanilkový rohlíček. Já to neumím. Můj tatínek byl cukrář a maminka také ráda pekla, takže jsem měla vždycky cukroví od nich. Maminka ale před dvěma lety zemřela, takže jsem zcela bez cukroví,“ vysvětlila.
Místo kapra losos
Co se týče štědrovečerní večeře Zlata si obvykle místo kapra dává prý tresku nebo lososa. Mořské ryby podle svých slov miluje. Velmi ráda proto také zkouší nejrůznější recepty, kdykoli je někde v zahraničí.
„Na to se těším vždycky nejvíc, vždyť i pro to člověk cestuje, aby poznal zemi kompletně i s jejími chutěmi
na talíři. Nejvíc si užívám čerstvé exotické ovoce a pak seafood a čerstvé ryby,“ svěřila se v rozhovoru pro magazín La Formagerria.
Miluje italskou kuchyni
Herečka v zahraničí zkouší ráda všemožné novinky a zajímavá jídla, nicméně ze všeho nejvíce si zatím zamilovala italskou kuchyni. Přiznává, že pizzu ona ani její muž příliš nemusí. Nicméně jinak si ráda pochutná úplně na všem z této oblasti.
„Do italských restaurací chodíme poměrně často. Já ujíždím na tomatové polévce a čerstvých těstovinách. Tiramisu si dám jen výjimečně, ale italská vína si dáme rádi vždycky,“ směje se.
Na závěr pak ještě Adamovská přiznala, že italské sýry jsou samostanou kapitolou. V Praze je dnes už naštěstí velké množství obchodů, díky kterým si nemusí tyto pochoutky vozit pouze ze zahraničí.
Zdroj: Pro Ženy, iDNES, Prima Ženy, La Formagerria
Autor: Šárka Cvrkalová