Dana Morávková si v kuchyni podle svých slov příliš nevěří. Hned několikrát v minulosti pro média prozradila, že vaření k jejím přednostem nepatří. Některá jídla sice připravuje, daleko raději si ale zajde do restaurace, nebo nechá uvařit někoho jiného.
Podle svých slov nevaří Dana hlavně z časových důvodů. „Ráno v pět vyrážím na natáčení Ordinace a pak se někdy vracím klidně okolo druhé ráno domů, když máme zájezd. Vařím tedy hlavně o víkendu a nejraději pro ty své dva chlapy připravuju těstoviny a špagety,“ svěřila se v roce 2019 pro Super.
Když maminka vaří, tak je to svátek
Morávková se v rozhovoru smála tomu, že je především manželka, nikoli kuchařka. „A mnohem lépe, než vařím, líbám,“ prohlásila. S jejím tvrzením tehdy souhlasil i její syn, který doplnil, že kdykoli maminka vaří, je to pro něj v podstatě svátek.
„Já jsem takový nadšený strávník, vděčný za všechno,“ doplnil s tím, že mu chutná cokoli, co Dana nakonec připraví. Ačkoli tak Morávková vaří málokdy, pravděpodobně to zase až tak špatné nebude.
Smažák a řízek
V rozhovoru pro Rádio Impuls před dvěma lety herečka přiznala, že její nejoblíbenější jídlo je obyčejný klasický český smažák. Zdá se ale, že má celkově slabost pro česká smažená jídla.
Jejím nejoblíbenějším cukrovím je totiž podle jejích slov řízek. Je tak jasné, že spíše než na sladké si potrpí na pořádná klasická jídla.
„U nás sladké nikdo nejí. Když žila maminka, tak ta pekla. Měla ráda linecké, taková ta slepovaná kolečka. Ale kluci cukroví nejí,“ vysvětlila. Přesto ale minimálně vosí hnízda pravidelně připravuje a její recept je prý v rodině velmi oblíbený.
Zdroj: Pro Ženy, OnlyU, Facebook, Super, Lifee
Autor: Šárka Cvrkalová