Plněné papriky na tři způsoby: Jeden zdravější a chutnější než druhý

Zdroj: Pixabay

Když se řekne plněná paprika, každý si představí trochu něco jiného. V naší rodině nikdy lidé nevědí, co čekat, připravuji totiž toto jídlo na několik způsobů. Všechny jsou ale zdravé a velmi chutné. Jistě si proto jeden z následujících vyberete i vy.

Papriky se dají plnit masem, jíst s omáčkou, zapékat se sýrem, nebo kombinovat s další zeleninou. Je zcela na vás, který z receptů si vyberete. Každým dá přednost něčemu jinému, já osobně ale nemohu říci, které z těchto jídel mám nejraději.

Paprika plněná quinoou a zeleninou

Na přípravu pokrmu budete potřebovat červené papriky, quinou, cuketu, rajčata, cibuli, česnek, olivový olej, bazalku a oregano.

Uvařte quinou. Orestujte na olivovém oleji cibuli, česnek a nakrájenou zeleninu. Smíchejte směs s quinoou a bylinkami. Naplňte směsí papriky a pečte je v troubě.

Tento recept je pro tělo přínosný v mnoha ohledech. Quinoa je bohatá na bílkoviny a vlákninu, zelenina poskytuje vitamíny, minerály a antioxidanty. Jídlo má nízký obsah kalorií a je vhodné pro kontrolu váhy.

Paprika plněná krůtím masem a hnědou rýží

Připravte si zelené papriky, mleté krůtí maso, hnědou rýži, mrkev, cibuli, rajčatovou omáčku, pepř, oregano a tymián. Rýži uvařte, orestujte krůtí maso s cibulí a mrkví. Vše smíchejte s kořením a naplňte směsí papriky. Ty potom přelijte rajčatovou omáčkou a pečte.

Tento recept vám díky krůtímu masu dodá velké množství bílkovin. Hnědá rýže obsahuje více vlákniny a živin než ta bílá a díky nízkému obsahu tuku je toto jídlo vhodné v případě diety, během které budujete svalovou hmotu.

Vegetariánská paprika plněná čočkou a špenátem

Na přípravu tohoto jídla budete potřebovat žluté papriky, špenát, čočku, feta sýr, cibuli, česnek, citronovou šťávu, olivový olej, kmín a koriandr.

Uvařte čočku. Orestujte cibuli a česnek, přidejte špenát, směs následně smíchejte s čočkou, kořením a trochou feta sýru. Naplňte směsí papriky a pečte je v troubě. Před podáváním jídlo pokapejte citronovou šťávou.

Tento vegetariánský pokrm je díky čočce bohatý na bílkoviny, špenát pak obsahuje železo a antioxidanty. Feta sýr dodává v pokrmu dávku vápníku a citron zase vitamíny C.

Zdroj: WebMD, Harvard Health, Health

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz