Míchané lívance: TikTok trend, který jedni milují, jiní naopak nesnáší

Zdroj: Pixabay

Někteří lidé si na snídani s chutí dají míchaná vajíčka. Jiní zase připravují rádi sladká jídla, například palačinky či lívance. Pak jsou tu ale lidé, kteří se rozhodli recepty tak nějak spojit a dělají takzvané míchané lívance. TikTokový trend se v posledních měsících dočkal velké pozornosti.

Vlastně nejde až tak o nic špatného. Jedná se totiž klasicky o lívance, které ale nepodáváte ve formě placek, ale natrhané na malé kousky, takže jídlo působí na talíři úplně jinak. Podle mnohých lidí v komentářích jde o gastronomický zločin, jiní si to ale nemyslí.

Jak na přípavu míchaných lívanců

Na přípravu tohoto jídla budete potřebovat 250 gramů polohrubé mouky, 500 mililitrů mléka, 20 gramů droždí, 2 vejce, 2 lžíce cukru, špetku soli a olej na smažení.

Rozdrobte droždí do vlažného mléka, přidejte lžičku cukru a nechte vzejít kvásek. V míse smíchejte mouku, zbylý cukr a sůl. Přidejte vzešlý kvásek, vejce a vše důkladně promíchejte na hladké těsto.

Zakryjte ho utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 40 minut. Na pánvi rozehřejte olej. Lžící nabírejte těsto a lijte ho do pánve. Jakmile lívance začnou chytat tvar, vařečkou je rozbijte na malé kousky a ty potom nasypte na talíř.

Internetový trend

Mnoho lidí ve videích na internetu tvrdí, že si mysleli, že bude pokrm chutnat divně a že si ho neužijí. Ve skutečnosti se ale podle jejich slov nakonec ukázalo, že jde o vynikající jídlo, na kterém vlastně není nic špatného, píše Laura Fuentes.

Míchané lívance na talíři jednoduše posypete cukrem, skořicí, polijete máslem, přidat můžete oříšky, nebo třeba čerstvé ovoce. Fantazii se meze nekladou, někdo v receptech používá také nutellu, nebo třeba šlehačku.

Ačkoli jídlo bude mít nejspíš vždy své odpůrce, mnoho jedinců v něm našlo novou závislost a podle svých slov už nikdy nebudou dělat lívance na klasický způsob. Co vy? Vyzkoušeli byste tento recept doma?

Zdroj: TikTok, Delish, I am Food Blog, Laura Fuentes

Přidat na Seznam.cz