Cvičte u seriálu. 30 minut každý den vám změní život

Zdroj: Pixabay

Najít to správné cvičení je pro mnohé z nás oříškem. Mnohým se do fyzické aktivity navíc nechce, protože na ni „nemají čas“. Každý den si ale jistě najdete půl hodiny času na volnočasové aktivity, že? A co když vám řekneme, že existují poměrně snadné cviky, které můžete dělat i u sledování televize?

Najděte si seriál, který má zhruba 30 minut dlouhé díly. Od pondělí do pátku si pak každý den pusťte jeden díl a u toho se věnujte některému z následujících druhů cvičení. O víkendu si můžete dát s klidným svědomím volno.

Jízda na rotopedu

Pusťte si seriál, sedněte si na rotoped, půlhodinka cvičení vám uteče, ani nebudete vědět jak. Toto cvičení zvyšuje kardiovaskulární kondici a vytrvalost. Cílí především na dolní končetiny, konkrétně na stehna, lýtka a hýždě, píše Very Well Fit.

Protahování vsedě

Sedněte si na zem na podložku a věnujte se protahování celého těla. Konkrétní cviky můžete najít v různých internetových videích. Zpočátku možná budete cítit bolest, to je ale důkaz toho, že posilování funguje.

Sledování televize vám pomůže zkrátit si u tohoto cvičení čas. Zaměření na partie je různé v závislosti na konkrétním protahování. Můžete posilovat záda, krk, ramena, ale také nohy.

Posilování břišních svalů

Díky tomuto cvičení zpevňujete střed těla a zlepšuje jeho držení. Je vhodné se při něm také zaměřit na správné dýchání. Posilujete tak tedy nejen břišní svaly, ale také své psychické zdraví, uvádí Healthhub.

Zvenání činek

Zvedání činek buduje sílu v horní části těla a zlepšuje svalovou vytrvalost. Cílí především na bicepsy, tricepsy a ramena. Opět, pokud budete u činnosti sledovat váš oblíbený seriál, 30 minut cvičení vám uteče velmi rychle.

Balancování na balanční podložce

Toto cvičení se možná může zdát jako minimálně užitečné, ve skutečnosti má ale pro tělo neskutečné přínosy. Zlepšuje rovnováhu a stabilitu, posiluje hluboký stabilizační systém. Cílí především na lýtkové a břišní svaly.

Zdroj: Healthhub, Chatelaine, Oprah Daily, Very Well Fit

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz