Zázvor, ananas, ale i mořské plody. Tyto potraviny mohou výrazně zlepšit váš intimní život

Zdroj: Pixabay

Intimní život je ve vztahu velmi podstatnou složkou. Někdy se ale nedaří všechno tak, jak byste si přáli. A nebo třeba jen chcete celou věc posunou na nějakou další úroveň, ale nevíte jak. Některé potraviny vám v tomto ohledu mohou pomoci. Řada jídel má totiž na sexuální apetit vliv.

Pamatujte, že zdravá a vyvážená strava v kombinaci s pravidelným cvičením a dobrým spánkem je základem pro celkové zdraví a pohodu, včetně zdravého intimního života. Obecně se tak v tomto ohledu mnohé zlepší, pokud budete dodržovat zdravý životní styl. I tak jsou tu ale také konkrétní potraviny, které mohou pomoci.

Zázvor

Zázvor je známý svými zahřívacími vlastnostmi a schopností zlepšovat krevní oběh. Tyto vlastnosti mohou být velmi přínosné i pro intimní život, píše PubMed.

Lepší prokrvení těla může vést ke zvýšené citlivosti erotogenních zón. S konzumací zázvoru se také celkově zvyšuje vaše libido. Tento kořen pomáhá k uvolnění celého těla, což je během intimních chvil často velmi důležité.

Ananas

Ananas je nejen chutné ovoce plné vitamínů. Může skutečně také v mnoha ohledech pozitivně ovlivnit váš intimní život. Obsahuje enzym bromelain, který může zlepšit krevní oběh. Jeho sladká chuť se navíc může také podepsat na chuti tělních tekutin.

Vitamín C, na který je ananas bohatý, potom zlepšuje produkci hormonů, které podporují chuť k milování. Dopřejte si čerstvý ananas jako dezert nebo si připravte ananasové smoothie. V tepelně zpracované podobě totiž mnoha jeho zdravých látek vymizí, varuje Hims.

Ústřice

Mořské plody, zejména ústřice, jsou dlouhodobě považovány za afrodiziakum. Jsou bohaté na zinek, který je důležitý pro produkci testosteronu. Obsahují také aminokyseliny, které mohou zvýšit produkci pohlavních hormonů.

V neposlední řadě mají mořské plody vysoký obsah omega-3 mastných kyselin, které podporují celkové zdraví, doplňuje Medical News Today.

Potravin, které pomáhají se zlepšením intimního života, je celá řada. Řadí se k nim dále například tmavá čokoláda, která obsahuje fenylethylamin stimulující produkci endorfinů, nebo třeba avokádo. To je bohaté na zdravé tuky a vitamin E, proto podporuje hormonální rovnováhu.

Zdroj: Hims, PubMed, Medical News Today

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz