Před tetováním se vždy najezte. Vyvážené jídlo vám pomůže snášet bolest a zabrání motání hlavy

Zdroj: Pixabay

Jdete na své první tetování a máte strach z bolesti? Nebo se necháváte potetovat už poněkolikáté, stále se ale chcete ujistit, že všechno proběhne v pořádku a bez komplikací? Důležitost jídla před tímto procesem se často podceňuje. Na tetování byste vždy měli jít najezení. A některá jídla dokonce mohou snížit bolest, nebo zabránit motání hlavy, ke kterému může dojít, píše web Stories & Ink.

Někteří lidé si myslí, že jíst před pořízením tetování je nebezpečné, protože by se jim mohlo udělat špatně, někdy dokonce na zvracení při pohledu na jehly. Ve skutečnosti se ale odborníci shodují na tom, že je vždy daleko lepší se před tetováním najíst.

Proč před tetováním jíst?

Před pořízením tetování je důležité se najíst z několika důvodů. Plný žaludek pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi, což snižuje riziko mdlob nebo závratí během procesu tetování, vysvětluje After Inked.

Jídlo může také pomoci zmírnit stres a úzkost spojenou s tetováním. Pokud tak jdete například na své první tetování, nebo na tetování na bolestivém místě, rozhodně na toto nezapomínejte.

Výběr jídla před tetováním

Před tetováním je vždy dobré tělo zásobovat komplexními sacharidy. Dobré jsou tedy celozrnné pečivo, ovesné vločky nebo hnědá rýže, které poskytují dlouhodobou energii. Vejce, kuřecí maso nebo tofu zase pomáhají udržet stabilní hladinu cukru v krvi.

Ovoce a zelenina obsahují vitamíny a antioxidanty, které podporují hojení a ořechy a různá semínka poskytují zdravé tuky a proteiny.

Co se týče konkrétních pokrmů, které byste si měli před tetováním dát, možná vás překvapí, že k nim patří například obyčejné banány. Ty totiž obsahují draslík, který může pomoci proti křečím a slabosti, vysvětluje Stories & Ink.

Tmavá čokoláda potom zase má plno endorfinů, které mohou pomoci zmírnit bolest. Od závratí a pocitu na zvracení pomůže zázvorový čaj. Vyhnout byste se naopak před tetováním měli alkoholu, kofeinovým nápojům, nebo mastným jídlům, doplňuje potom Inside Out.

Zdroj: Style Craze, Inside Out, After Inked, Stories & Ink

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz