Toaletní restaurace: Posaďte se na záchodovou mísu a vychutnejte si netradiční menu z misky na moč

Zdroj: Pexels

Ve světě existuje celá řada zajímavých restaurací. Ta, která se nachází na Tchaj-wanu, kupodivu láká mnoho zákazníků denně, ačkoli podle názvu by člověk čekal opak. Jedná se totiž o Toaletní restauraci.

Podnik sází na záchodovou tematiku. Restaurace ve městě Taipei byla dlouhou dobu jediná svého druhu, je ale pravda, že před několika lety podobný podnik otevřeli také v Los Angeles.

Usaďte se na toaletu a jídlo si vychutnejte z misek na moč

Toaletní restaurace na Tchaj-wanu zaujme na první pohled. Klasické židle v ní u stolů nenajdete. Místo toho vás obsluha posadí na záchodové mísy. Na stole potom místo ubrousků najdete toaletní papír, popisuje One Step 4ward.

Záchodové je ale samozřejmě také samotné menu. Jídlo se zde podává v miniaturách záchodových mís, nápoje zase miskách na moč. Obvykle se navíc jedná o žlutý džus, který tuto tekutinu připomíná nejen barvou, ale je také doplněn speciálním zápachem, aby bylo dílo zcela autentické.

Co se týče jídel, často připomínají to, co po vás na záchodě obvykle zůstává. Maso ve tvaru šišek a obarvená bramborová kaše jsou místní specialitou podávanou pod názvem průjem.

Láká hosty z celého světa

Restaurace na první dojem působí jako něco, co by člověka spíše odradilo. Je ale důkazem toho, že pokud se téma zpracuje originálně a využije se humor, dá se na něm získat slušná popularita. Lidé z celého světa podnik navštěvují denně.

Podnik v USA se tomu Tchaj-wanskému velmi podobá. Samozřejmě je jeho interiér jiný už kvůli tomu, že se jedná o zemi na jiném kontinentu a kultury jsou velmi odlišné. I v Los Angeles vás nicméně usadí na toaletní mísy a naservírují vám pokrmy se záchodovou tématikou.

Zdroj: Upmenu, Taiwandeers, One Step 4ward, Scenes from Nadine, Zprávy aktuálně

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz