Ananasovou kůru nevyhazujte. Vytvořte z ní drink na zeštíhlení břicha

Zdroj: Pixabay

Ananas je ovoce plné vitamínů. Málokdo ale ví, že se v jeho slupce ukrývají látky, které mohou být tělu také velmi prospěšné. Až příště ovoce budete servírovat, zbytky nevyhazujte. Využijte je místo toho na přípravu zdravého drinku.

Ananas má vysoký obsah vitamínu C, je bohatý na vlákninu a jedná se o nízkokalorické ovoce vhodné při dietách, píše Cleveland Clinic. Může pomoci snižovat krevní tlak díky obsahu draslíku. Díky obsahu beta-karotenu také podporuje zdraví očí.

Proč využívat ananasovou kůru

V ananasu se nachází látka zvaná bromelain. Ta snižuje záněty, ale také pomáhá při hubnutí, vysvětluje Healthline. A většina této látky je právě v dužině těsně pod kůrou. Pokud tak ananas rozkrájíte a slupku vyhodíte, o velkou část pro tělo prospěšných látek přijdete.

Než budete slupku z ananasu používat, je samozřejmě třeba ji dobře z druhé strany očistit. Ovoce v obchodě osahalo mnoho lidí, navíc bývá často postříkané speciálními látkami, aby vydrželo déle čerstvé. Jakmile ale slupku z ananasu pořádně opláchnete pod teplou vodou, můžete ji používat.

Nápoj na zeštíhlení břicha

Slupku z ananasu je vhodné využít k přípravě chutného nápoje, který vám při pravidelném pití pomůže nejen snížit riziko zánětů, ale také vám pomůže s hubnutím, a to především v oblasti bříška, tvrdí video na sociální síti.

Příprava nápoje je snadná. Kůru z ananasu svařte ve vodě, přidejte celou skořici, zázvor, plátky citronu, pokud chcete, můžete dochutit vše také meduňkou.

Potom nechte drink vychladnout. Pokud by na vás byl málo sladký, přidat můžete med, který má mimo jiné také protizánětlivé účinky a efektivitu nápoje tak jen zesílí. Drink se ideálně podává při pokojové teplotě, můžete si ho ale také ohřát.

Zdroj: TikTok, Healthline, WebMD, Cleveland Clinic

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz