Kukuřice pečená v troubě: Připravíte ji snadno, pochutnáte si a vaše tělo vám poděkuje

Zdroj: Pixabay

Pečená kukuřice se prodává na poutích a dalších větších akcích, udělat si ji ale můžete doma. A to nejen v rámci letní grilovačky, ale také v troubě. Mnoho lidí s tím má ale problémy a ve výsledku pak mají kukuřici tvrdou nebo špatně ochucenou. My vám poradíme, jak ji připravit správně.

Kukuřice se dá připravit na mnoho způsobů. Většina lidí využívá především do salátů tu z plechovky. Na čersvou kukuřici připravenou v troubě s máslem a se solí ale jen tak něco nemá. Naučte se ji dělat jednoduše doma i vy.

Zdravotní benefity kukuřice

Kukuřice je obilnina, která vašemu tělu poskytuje řadu zdravotních benefitů. Je bohatá na vlákninu, podporuje tedy zdravé trávení a pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi.

Obsahuje látky jako lutein a zeaxantin, které jsou prospěšné pro zdraví očí. Kukuřice dále poskytuje vitamin B, vitamin C, hořčík a draslík. Díky nízkému obsahu tuku je vhodná i při dietách, doplňuje Healthline.

Jednoduchý recept

Kukuřice pečená v troubě je velmi snadná. Na přípravu pokrmu budete potřebovat pouze 4 kukuřičné klasy, 4 lžíce másla a sůl. Přidat můžete podle chuti sušený česnek nebo bylinky na zeleninu.

Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte kukuřici a odstraňte vlákna. Každý klas potřete máslem a lehce osolte. Zabalte každý klas do alobalu. Vynecháním tohoto kroku dělá mnoho lidí chybu.

V alobalu se totiž kukuřice krásně propeče, navíc se do ní více vstřebá máslo, které vám nevyteče na pekáč. Kukuřici pečte asi 20 až 25 minut. Potom ji vyndejte z trouby, nechte mírně vychladnout a podávejte.

Zdroj: Healthline, Southern Living, BBC Good Food, All Recipes, Cleveland Clinic

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz