Tacos pravděpodobně znáte všichni. Slyšeli jste ale už o taquitos? Jedná se taktéž o mexický pokrm. Taquitos jsou v podstatě malé srolované tacos, které jsou naplněné a poté smažené.
Pokrm má kořeny v Mexiku. Konkrétně se hovoří o serverních státech, jako jsou Sonora nebo Baja California, píše Roll Them Up. Přísady na přípravu jídla ale seženete snadno i u nás. Můžete si tak taquitos připravit i doma.
Přesný původ známý není
Ačkoli je jídlo spojováno s konkrétními státy, odborníci se shodují na tom, že přesný původ není známý. Taquitos se staly populárními ve 20. století, odkud se ale jídlo vzalo a co přesně bylo jeho předchůdcem, to dodnes není jasné.
Někteří lidé tvrdí, že by mohlo jít o jídlo originálně mexické, jelikož se jedná o úpravu jiného, původně mexického jídla. Jiní si myslí, že se pravděpodobně do Ameriky jídlo dostalo z Asie, kde se jídla ve formě závitků podávají už dlouhé roky.
Připravte si taquitos doma
Na přípravu pokrmu budete potřebovat 12 malých kukuřičných tortill, 2 šálky vařeného natrhaného kuřecího masa, půl šálku nastrouhaného sýru, olej a sůl
Maso smíchejte se sýrem a naplňte touto směsí zahřáté tortilly. Ty potom velmi těsně srolujte a zajistěte párátkem. Takto připravené je potom smažte v oleji asi 2-3 minuty, dokud nezezlátnou.
Taquitos nechte okapat na papírových utěrkách a osolte je. Podávají se potom se zeleninovou oblohou, dělá se k nim guacamole, nebo se namáčí do kyselé smetany či ostré salsy.
Zdroj: Roll Them Up, Taste Atlas, Recipes
Autor: Šárka Cvrkalová