Nápoje v létě vychladíte během několika minut. Vyzkoušejte třeba trik s mokrým ubrouskem

Zdroj: Pixabay

V létě není nad to vychutnat si chlazený nápoj. Většina z nás má permanentně v lednici láhev s vodou či oblíbenou limonádou. Jenomže někdy zapomeneme nápoj vyměnit. A přemýšlíme potom, jak co nejrychleji pití ochladit tak, aby nás skutečně osvěžilo. Máme pro vás hned několik tipů, jak na to.

Samozřejmě je třeba i v létě myslet na to, že studené nápoje byste měli pít pomalu a opatrně, aby vás nebolelo v krku, upozorňuje Nordics Spirits. Přesto je ale daleko lepší vychutnat si pití ledové, než nějakou limonádu pokojové teploty. S následujícími tipy ochladíte nápoj během několika minut.

Stačí papírový ubrousek

Jedním z triků, díky kterému ochladíte nápoj během několika minut, je zabalit láhev nebo plechovku do papírového ubrousku namočeného ve vodě. Potom vložte pití do mrazáku, ale pouze zhruba na 5 minut.

Díky tomu tekutina v nádobě nezmrzne, ochladí se ale velmi rychle, píše The Kitchn. Vy si pak budete moci vychutnat dokonalé osvěžení.

Pomůže sůl

Mnoho lidí si myslí, že nejjednodušším způsobem, jak nápoj ochladit, je dát zkrátka do skleničky led. Ten se ale ve skutečnosti rozpustí a vodu ochladí pouze minimálně.

Daleko lepší je nádobu s nápojem vložit mezi kostky ledu. Ty ochladí pití z venkovní strany mnohem efektivněji. Pokud led předtím navíc posolíte, snížíte tím bod mrazu vody.

Preventivním tipem samozřejmě je vždy mít v lednici zásobu ledu. A jakmile nějaký použijete, okamžitě doplňte do mrazáku vodu novou. Snažte se také myslet na to, že pokud vám mají dorazit hosté, je vždy třeba mít v lednici více než jednu láhev s vodou.

Zdroj: Better Homes & Gardens, The Kitchn, Nordics Spirits

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz