Ivan Vyskočil je nejen herec a moderátor. Je to také muž, který se umí skvěle ohánět v kuchyni. Dokázal to několikrát, mimo jiné i v roce 2012, kdy se zúčastnil pořadu VIP Prostřeno. Chcete si podle něj doma uvařit i vy? Vyzkoušejte recept na zastřená vejce.
„V kuchyni trávím nejvíc času já, protože vařím. A vařím tak, že to nikdy nedokážu zopakovat. Nakupuji si většinou sám,“ svěřil se herec před lety v rozhovoru pro magazín Týden.
Lepší milenky než kuchařky
Herec se nikdy netajil tím, že dává přednost mladším partnerkám. Žádná z nich mu ale prý v minulosti rozhodně neuvařila tak dobře, jako jeho maminka. Doslova o nich prohlásil, že jsou lepšími milenkami než kuchařkami. I proto se jednoduše naučil dělat si svá oblíbená jídla sám.
„Jsem strašné prase. Chutná mi všechno. Nedělám rozdíly, jedině nejím brynzové halušky, pajšl a nemusím škubánky s mákem. Ale jak jsem coby dítě neměl rád koprovku, dnes ji miluju. A stejně tak rajskou. Tu si ale musím udělat sám,“ svěřil se pro Super v roce 2015.
Zastřená vejce Ivana Vyskočila
Na přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat 16 vajec, balení uzeného lososa, máslo, pažitku, petrželku, smetanu ke šlehání, strouhaný sýr (ideálně parmezán), jiný, dobře tavitelný polotvrdý sýr a žampiony.
Vajíčka uvařte natvrdo a nechte je vystydnout. Potom je rozpulte, vyjměte žloutky a ty utřete s máslem a nasekanou pažitkou a petrželkou. Žampiony lehce poduste na másle a nechte vychladnout.
Přitejte smetanu, sůl a pepř. Lososa pokrájejte na malé kousky a všechny ingredience smíchejte. Směsí potom plňte rozpůlená vajíčka. Dejte je do zapékací misky, posypte oběma druhy sýrů, zalijte smetanou a dejte zapéct zhruba na 8 minut. Podávají se zdobená pažitkou společně s pečivem.
Autor: Šárka Cvrkalová