Meloun se dá nakrájet tak, abyste si ho vychutnali bez komplikací. Připravit z něj můžete i ovocný salát

Zdroj: Pixabay

Meloun je nejen chutný, ale především zdravý. V létě ho milujeme všichni, často se ale pereme s tím, jakým způsobem ho servírovat. Existují snadné způsoby, jak ho naporcovat tak, abyste si pochutnali, aniž by vám šťáva z něj kapala úplně všude.

Především, pokud máte děti, dobře nejspíš víte, že meloun jim musíte pokrájet na malé kousky, nebo zajistit, aby ho konzumovaly venku. Jinak totiž budete mít ulepené od šťávy úplně všechno. Přečtěte si tipy na to, jak snadno meloun servírovat.

Zdravá a sladká cesta k hydrataci těla

Meloun přináší vašemu tělu celou řadu benefitů. Je bohatý na vitamín C a A, které podporují imunitní systém a zdraví kůže. Obsahuje lykopen a beta-karoten, které mohou pomoci snížit riziko některých onemocnění, píše WebMD.

Kromě toho má ale také obrovský obsah vody. V létě se tak hodí jako zdravá svačina, která vám dopomůže s hydratací těla v případě, že máte problémy s pitným režimem. Meloun je v neposlední řadě nízkokalorický, takže si ho můžete dopřát i při dietě, doplňuje Cleveland Clinic.

Jak meloun servírovat?

Existuje hned několik způsobů, pomocí kterých můžete melou pokrájet tak, aby si na něm pochutnal úplně každý bez jakýchkoli komplikací. Tím prvním je krájení na plátky.

Odřízněte oba konce melounu. Postavte meloun na jeden z řezů a odřízněte kůru shora dolů. Nakrájejte meloun na plátky požadované tloušťky.

Další možností je pokrájení melounu na kostičky. Z melounu nejprve odřízněte slupku, potom ho pokrájejte na pruhy a ty následně na kostky. Sice si tím uděláte nepořádek v kuchyni, veškerou šťávu nicméně můžete z prkénka přenést do misky a linku jednoduše otřít.

Meloun je ideální podávat chlazený pro lepší chuť. Pokud ho nakombinujete s dalšími druhy ovoce, vznikne vám lahodný salát, který si zamiluje úplně každý. A je to rozhodně kreativní cesta, jak do dětí dostat nějaké ty vitamíny.

Zdroj: Cleveland Clinic, Healthline, WebMD

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz