Ke grilovanému masu se hodí podávat obložený tác. Nakombinujte, co dům dal

Zdroj: Pixabay

Grilovačky pořádáme každým rokem. Vždy se u nás v létě hned několikrát sejde celá parta kamarádů, kteří si pochutnávají na vynikajícím grilovaném masu. Už dávno ale vím, že připravit pouze tohle občerstvení nestačí. Vždy tak doplňuji stůl svými obloženými tácy.

Pokud pořádáte grilovačku, je vždy potřeba myslet na to, že nestačí jen maso a klobásy. V létě je velmi důležité dodržovat pitný režim, mějte proto na paměti, že vždy musíte mít připravený dostatek chlazených nápojů. Kromě toho je ale i večeři třeba doplnit o nějaké ty pochutiny.

Co se doma najde

Na přípravě obloženého tácu vlastně ní nic až tak složitého. Nemusíte nutně chodit do obchodu a vymýšlet, co hostům k masu naservírujete. Naopak můžete využít možnosti, jak se zbavit přebytků.

Pokud třeba doma máte ovoce, které víte, že byste nestihli sami sníst, jednoduše ho nakrájejte a přineste hostům jako předkrm. Pokud kromě jahod, jablek a melounů zvolíte i hroznové víno, pamatujte, že se k němu hodí také oříšky a nejrůznější druhy sýrů.

Kromě sýrů a ovoce je samozřejmě dobré také hosty zásobovat zeleninou. V létě nestíhám rajčata, okurky a cukety zpracovávat, jsem tak ráda, že se při každé grilovačce tyto potraviny využijí. Divili byste se, kolik lidí uvítá ke grilovanému masu také něco zdravého.

Pro každého se najde něco

Obložené tácy někdy vypadají velmi zajímavě a na první pohled se zdá, že jsou až překombinované. Pro deset hostů obvykle přinesu na stůl zhruba tři nebo čtyři táci plné ovoce, zeleniny, sýrů, popřípadě brambůrků a oříšků.

Ve skutečnosti si ale právě díky tomu každý najde to, na co má chuť a nikdo nemůže říci, že by trpěl hlady zatímco se maso teprve připravuje. Na tuto skutečnost proto při vaší příští grilovačce myslete i vy.

Zdroj: Autorský článek, PharmEasy, Matching Food & Wine

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz