Dokonalý steak podle Zdeňka Pohlreicha: Pochutnejte si na masu s wasabi a houbami

Zdroj: Pixabay

Připravit kvalitní steak je na jednu stranu velmi snadné, na tu druhou se dá ale i na takto jednoduchém pokrmu mnoho věcí pokazit. Je důležité uvědomit si, na jakou úroveň chcete mít maso propečené, ale také to, jaké koření využijete. Méně je totiž někdy více. S receptem na dokonalý steak vám poradí šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Důležitý je už samotný výběr masa. Ze svíčkové se vám steak povede prakticky vždy. Stejně tak ale využít můžete hovězí pupek, vysoký roštěnec nebo nízký roštěnec bez kosti. Vždy mějte na paměti, že maso musí být vyzrálé.

Steak podle Pohlreicha

Zdeněk Pohlreich ve svém receptu používá maso wagyu. Jedná se o maso původem z Japonska, které je typické svým výrazným tukovým mramorováním, vysvětluje Prima Fresh. Připravte si z něj na grilu steak s wasabi a houbami.

Na přípravu jídla budete potřebovat 2 kusy wagyu steaku, hlívu královskou, bobkový list, sójovou omáčku, wasabi, olivový olej, sůl a pepř. Jako příloha se ke steaku hodí hranolky, brambory nebo bramborová kaše. Samozřejmě nezapomeňte na zeleninovou oblohu.

Jak na přípravu pokrmu

Gril rozpalte na 220 °C. Dejte na něj opéct na čtvrtiny pokrájenou hlívu. Tu osolte a opepřete a na provonění přidejte bobkový list. Maso z obou stran osolte a opepřete. Potom ho nechte krátce zatáhnout z obou stran.

Podle Pohlreicha by měl být ideální steak rare, to znamená krvavý, ale s křupavou krustou na povrchu. Před koncem grilování ho lehce pokapejte sójovou omáčkou.

Pak už jen stačí maso nakrájet, naservírovat na talíř a doplnit přílohou a oblohou ve formě zeleniny, hlívy a wasabi. Vše potom posypte ideálně vločkovou solí a můžete podávat.

Zdroj: Prima Fresh, Novinky, Dům a Zahrada

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz