Čaje na hubnutí mohou pomoci s redukcí váhy. Nespoléhejte ale jen na ně

Zdroj: Pixabay

Pokud se člověk snaží zhubnout, existuje celá řada diet. Někdy ale slibují pomoc i nejrůznější produkty. V mnoha případech se lidé snaží zhubnout pomocí čajů, které slibují zázračné výsledky. Pomáhají ale skutečně tyto hubnoucí nápoje?

Na úvod je třeba říci, že samotný čaj nikdy ke zhubnutí nepomůže. Může se stát jedním ze způsobů, jak dietu ozvláštnit. To, že začnete pít speciální bylinkové směsi, vám ale samo o sobě rozhodně kilogramy neubere, píše Vlasta.

Každý čaj pomáhá trochu jinak

Existuje celá řada čajů, které vám mohou s hubnutím pomoci. V první řadě si můžete vybrat takové, které vám chutnají, nemusí být ani bylinkové, klidně může jít o čaje ovocné. Pokud je nebudete sladit, mohou k hubnutí přispět. Jak?

Jednoduše zaženou chuť na sladké. Dáte si čaj, který vám chutná, který je minimálně kalorický, tím pádem pak nebudete mít chuť například na čokoládu. Navíc hrnek čaje mezi jídly pomůže vašemu tělu se zasycením a vy toho potom nesníte tolik.

Čaje odvodňovací a detoxikační

Se zdravým životním stylem pomohou takzvané čaje odvodňovací. Pokud trpíte na zadržování vody, která samozřejmě může způsobovat nadváhu, můžete si koupit celou řadu bylinných nápojů na odvodnění.

Opět jsou ale podle Kondice doporučovány spíše jako doplnění, jak problém řešit. I nadbytek vody v těle je totiž třeba konzultovat s lékaři a řešit ho pomocí doporučených kroků.

K celkovému pročištění těla jsou potom doporučovány čaje detoxikační. Opět jde o bylinné nápoje, které samozřejmě prospějí vašemu tělu, že byste ale zhubli jenom s jejich pomocí, se říci nedá.

Obecně se odborníci shodují na tom, že čaje mohou při hubnutí výrazně pomáhat. A to prakticky jakékoli, pokud je nebudete sladit. Nikdy ale nespoléhejte na to, že jenom pravidelným pitím čaje shodíte nadbytečná kila. A to ať už to nápoj slibuje sebevíc.

Zdroj: Pro Ženy, Kondice, Vlasta, iReceptář

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz