Tortilla, vajíčko a šunka. Jen tři ingredience stačí na dokonalou snídani

Zdroj: Pixabay

Chcete pro svou rodinu připravit jednoduchou, chutnou a sytou snídani? Jde to i zdravě a nepotřebujete k tomu ani příliš mnoho ingrediencí. Následující recept jsem se naučila, když jsem přemýšlela, jakým způsobem v kuchyni ještě mohu využít vajíčka.

Vajíčka jsou zdravá potravina, která je plná vysoce kvalitních bílkovin. Jsou doporučována při dietě, mě osobně už ale nebavilo jíst každý den pouze míchaná vajíčka nebo vajíčka natvrdo. Využít se ale dají i v následujícím receptu.

Zapečená tortilla s vajíčkem a šunkou

Na přípravu zdravé a rychlé snídaně budete potřebovat pouze klasické tortilly, které koupíte v každém obchodě, vajíčka a dietní, ideálně krůtí šunku.

Čím potom jídlo doplníte, je na vás, hodí se k němu čerstvá zelenina, například okurky či salát. Já mám ze všeho nejraději domácí rajčata. Ta jsou bohatým zdrojem lykopenu, silného antioxidantu, který může snižovat riziko některých typů rakoviny a srdečních chorob.

Kromě toho obsahují také vitamín C a obrovské množství draslíku. Vláknina v rajčatech podporuje zdravé trávení a může pomoci předcházet zácpě. Jak už ale bylo řečeno, zvolit můžete i jinou zeleninu.

Jak na přípravu pokrmu

Jako první položte několik tortill (zhruba tři až čtyři) na sebe a smotejte je do ruličky. Tu potom nastříhejte na menší kousky, které umístíte do pečicí formy na muffiny nebo menší koláče. Potom stačí tortilly zalít rozklepnutým vajíčkem a posypat nakrájenou šunkou.

Pokrm můžete osolit a opepřit, přidat lze také sýr, volte raději nějaký méně tučný, například mozzarellu. Vše potom dejte na 10 minut zapéct do trouby na 160 °C.

Vznikne vám pokrm, který při troše štěstí bude tvarem připomínat růžičky. Naservírujte ho na talíř, přidejte pokrájenou čerstvou zeleninu a vychutnejte si vynikající a zdravou snídani, která vás navíc zasytí na celé dopoledne.

Zdroj: Autorský recept, WebMD, Healthline

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz