Slovenský hudební producent, manažer a scenárista Jaro Slávik se podle svých slov do vaření příliš nehrne. Není to tak, že by si v kuchyni nevěřil. Nijak ho to ale neláká a přenechává tuto povinnost raději ostatním.
V roce 2012 se měl objevit v pořadu VIP Prostřeno. Dvě hodiny před natáčením dal ale vědět, že si to nakonec rozmyslel. Narychlo ho pak nahradila Heidi Janků.
„Dvě hodiny před natáčením svou účast zrušil. A místo omluvy jen řekl, že nemá čas a zavěsil,“ prozradil tehdy Blesku informovaný zdroj.
Když už vaří, stojí to za to
Slávik se vaření vyhýbá a málokdy sdílí s lidmi nějaký ten recept. Když už se to ale stane, stojí to za to. Podle jeho rad si můžete připravit například filet z tuňáka s wakame salátem.
Marinádu na tuňáka připravíte smícháním 2 lžic olivového oleje, lžíce citronové šťávy, lžičky cukru, špetky soli a pepře. Wakame salát uděláte jednoduše smícháním mořských řas, sezamových semínek, sójové omáčky, rýžového octa a chilli papriček podle chuti.
Příprava pokrmu
Filety tuňáka očistěte a nechte je minimálně po dvě hodiny v připravené marinádě. Ideální je ale nechat je marinovat přes noc. Potom maso z obou stran opečte zprudka na pánvi.
Ve stejné pánvi potom můžete připravit i marinovanou žlutou ředkev, kterou buď koupíte ve specializovaných asijských obchodech, nebo si ji můžete naložit doma do směsi sójové omáčky, medu a chilli.
Potom už jen vše stačí naservírovat na talíř. Pokud nemáte ředkev, můžete k tuňákovi a wakame salátu podávat i obyčejnou rýži, nebo ideálně rýži na sushi, která se více lepí a také se pak lépe konzumuje pomocí hůlek.
Autor: Šárka Cvrkalová