Leona Machálková diety nedrží. Když začne přibírat, vysadí sladké a alkohol

Zdroj: Nextfoto

Leoně Machálkové je dnes 57 let. Málokdo by si to ale tipnul, vypadá totiž skvěle. A není se čemu divit. Zpěvačka se udržuje v kondici, a to nejen pomocí cvičení, ale také si hlídá jídelníček. Jaká jsou její tajemství?

Leona podle svých slov s postavou nikdy problémy neměla, po padesátce ale pochopila, že se musí v kondici začít udržovat i ona.

„Celý život jsem to měla od Pána Boha, ale přiznám se, že jsem shledala, že jsem za posledních 5 let trochu zpustla. Covid, vyvařovalo se doma, člověk si zvyknul na své hříchy a pravidelné radosti večerního mlsání. Promítlo se to nejen na mém těle a mé kondici,“ svěřila se.

Pravidelné cvičení

Machálková se snaží žít zdravě, a to především tak, že se pravidelně hýbe. Loni v únoru uvedla, že chodí pravidelně do posilovny a poměrně dost na sobě dře. A když právě neposiluje, minimálně si jde zaběhat nebo zaplavat.

Obvykle se tohoto plánu drží ve chvíli, kdy chystá nějaké větší vystoupení, nebo když se jednoduše necítí v kondici. Po zbytek roku se jednoduše snaží alespoň sem tam vymyslet nějakou tu náročnější fyzickou aktivitu, nedře se ale dennodenně.

Když přibírá, vysadí sladké

Leona v minulosti přiznala, že nějaké speciální diety obvykle nedodržuje. V jejím jídelníčku se pravidelně objevují i takové pochoutky, jako je například vepřové koleno. Miluje podle svých slov také kachnu se zelím.

„Ráda vařím a o kulinárii se zajímám spoustu let, tak vím, jak je důležité jíst čerstvé potraviny a dohlížet na to, aby byla strava pestrá. Za jídlo utratíme poměrně hodně peněz, ale říkám si, že na tento pohon jede moje tělo, po kterém vyžaduji výkony, takže si to zaslouží,“ svěřila se v roce 2021 pro Život v Česku.

Pro iDNES letos v květnu přiznala, že někdy se necítí úplně nejlépe. Jakmile na sobě začne pociťovat nějaká ta kila navíc, přestane jednoduše na čas jíst sladké, tučné a vyhýbá se také alkoholu. Jakmile se dostane do kondice, začne si ale jídlo užívat jako dříve.

Zdroj: iDNES, Kondice, Život v Česku, Super

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz