Ovocná smoothie mohou pomoci s celou řadou problémů. Vybere si každý

Zdroj: 123rf

V létě je důležité udržovat tělo hydratované ještě více než kdykoli jindy. Člověk se více potí, potřebuje proto také více přijímat tekutiny. Pokud vás obtěžuje pít stále jenom obyčejnou vodu, ke sladkým nápojům rozhodně nesměřujte. Místo toho si pravidelně udělejte doma ovocné či zeleninové smoothie.

Hodí se jako náhražka snídaně i odpolední svačiny. Dát si je ale můžete i během dne mezi jídly. Smoothie z ovoce a zeleniny si zamilují všichni členové rodiny. Máme pro vás recept rovnou na tři různé nápoje. A každý má navíc trochu jiné zdravotní účinky.

Borůvkovo-banánové smoothie

Na přípravu tohoto smoothie budete potřebovat 1 banán, 1 hrnek borůvek, 1/2 hrnku řeckého jogurtu, 1/2 hrnku mandlového mléka a 1 lžíci medu. Všechny ingredience společně rozmixujte dohladka.

Co se týče zdravotních přínosů drinku, borůvky jsou bohaté na antioxidanty, které chrání buňky před poškozením, banán zase poskytuje draslík a vlákninu. Řecký jogurt je zdrojem probiotik a bílkovin.

Zelené detoxikační smoothie

Připravte si 1 hrnek špenátu, 1 jablko, 1/2 okurky, šťávu z 1/2 citronu, 1 lžíci chia semínek a 1 hrnek vody. Všechny ingredience kromě chia semínek rozmixujte. Potom přidejte do nápoje semínka a nechte ho hodinu odpočívat, aby nabobtnala.

Špenát je bohatý na železo a vitamíny. Okurka hydratuje a chia semínka jsou zdrojem omega-3 mastných kyselin. Kromě toho vás nabobtnaná semínka zasytí, a vy tak vydržíte déle nejíst. Toto smoothie je ideální například k snídani.

Jahodovo-avokádové smoothie

Připravte si smoothie rozmixováním a smícháním 1 hrnku jahod, 1/2 avokáda, 1 hrnku mandlového mléka, 1 lžíce medu a několika lístků máty.

Jahody jsou bohaté na vitamín C a antioxidanty. Avokádo poskytuje zdravé tuky a pomáhá vstřebávat živiny. Máta podporuje trávení. Toto smoothie se tak hodí například ve dnech, kdy máte zažívací problémy.

Zdroj: Forbes, Recepty, Healthline, Medical News Today, WebMD

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz