Chřestová polévka podle Daniely Šinkorové: Přidejte parmezán a skvěle si pochutnáte

Sinkorova
Zdroj: Nextfoto

Herečka Daniela Šinkorová patří k celebritám, které velmi rády tráví čas v kuchyni. Kromě toho, že vaří doma, byly i časy, kdy příležitostně pomáhala v pizzerii. Miluje jídla všeho druhu, snaží se ale především jíst zdravě. Připravte si podle jejího receptu třeba chřestovou polévku.

Někdy se pustí do vaření jenom proto, že se nudí. „Jsem člověk, který neposedí na jednom místě. Jak hrozí, že bych neměla co dělat, začnu vařit,“ citoval v roce 2012 její slova Příbramský Deník.

Někdy se to neobejde bez zranění

V kuchyni je sice jako doma, občas se ale i profesionálovi něco nepovede. Nějaké to říznutí nožem má herečka už rozhodně za sebou, na jedno zranění ale bude nejspíš vzpomínat až do konce svého života.

V roce 2021 během Velikonoc při vaření došlo u Daniely k menší nehodě. Nožem si probodla ruku tak nešťastně, že skončila v nemocnici.

„Ještě nikdy v životě mi nic nešili! A tak jsem na tenhle překrásný steh vlastně tak trochu zvráceně pyšná. Když mi ho v nemocnici v Benešově šil ten nejkrásnější a nejšikovnější pan chirurg ever!“ citoval tehdy její slova Blesk.

Chřestová polévka

Na přípravu chřestové polévky podle Šinkorové budete potřebovat 500 gramů chřestu, cibuli, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, litr zeleninového vývaru, 200 mililitrů smetany ke šlehání, 100 gramů strouhaného parmezánu, sůl a pepř dle chuti a pažitku na ozdobu.

Chřest omyjte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na menší kousky. V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte chřest a vše krátce promíchejte.

Zalijte směs zeleninovým vývarem a vařte asi 15 až 20 minut, dokud chřest nezměkne. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte smetanu a strouhaný parmezán. Vše dobře promíchejte a krátce povařte.

Nakonec jen podle chuti přijdete sůl a pepř a můžete podávat. Polévku na talíři zdobte pažitkou, konzumovat ji můžete s opečenými tousty.

Zdroj: Český rozhlas Střední Čechy, Příbramský Deník, Blesk, DIA Styl

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz