Marcela Březinová představila svůj recept na musaku. Zvládne ho každý

Zdroj: Shutterstock

Zpěvačka Marcela Březinová v minulosti několikrát dokázala, že se umí ohánět také v kuchyni. Před rokem se objevila v pořadu Prostřeno, už dříve se přitom několikrát svěřila médiím s nejrůznějšími recepty. Připravte si podle jejích rad například vynikající musaku.

„Vařit musím. Ale není to činnost, kterou bych vyhledávala,“ svěřila se v minulosti hudebnice. Ačkoli nepatří vaření k jejím největším zájmům, pokud někdo výskedky její snahy ocení, je za to samozřejmě ráda.

Musaka podle Březinové

Musaka se tradičně dělá podle řecké receptury. Březinová nicméně zná africkou verzi bez brambor a bešamelu, kterou připravuje daleko raději.

Na přípravu jídla budete potřebovat 500 gramů mletého masa, 3 lilky, olej, cibuli, 2 stroužky česneku, 200 gramů strouhaného parmazánu, oregano, 3 rajčata, protlak, 200 gramů bílého jogurtu, 2 vajíčka a máslo.

Jednoduchá příprava

Lilek nakrájejte na tenké plátky a osmahněte ho na oleji. Polovinu potom dejte do zapékací formy. Na oleji osmahněte cibulku, česnek a mleté maso. Přidejte koření, vmíchejte pokrájená rajčata a protlak.

Směs potom vlijte na lilky, uhlaďte a zarovnejte druhou polovinou lilků. Troubu předehřejte na 200 °C. V misce mezitím smíchejte vajíčka, jogurt a sýr. Musaku směsí zalijte a dejte péct na 40 minut. Podává se ozdobená čerstvou bazalkou.

Zdroj: Prima Ženy, Prima Fresh, Lifee

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz