Chili Ta Thuy miluje českou i asijskou kuchyni. Obě mají něco do sebe, česká ale není vhodná pro každodenní stravování

Zdroj: Profimedia

Chili Ta Thuy je česká influencerka. Na první pohled je na ní ale vidět, že typická Češka rozhodně není. Původem Vietnamka se do České republiky přestěhovala s rodinou kvůli finanční situaci. U nás na sebe upozornila účastí v soutěži MasterChef a také v Survivoru. Dnes vystupuje na sociálních sítích, kde má statisíce fanoušků.

Ve svých videích představuje lidem recepty často typicky české, jindy zase takové, které si pamatuje ze svého dětství a které dělá ráda její rodina. Obvykle doplňuje vaření humorem. Jakou kuchyni má ona osobně raději? A kterého jídla by se nikdy nedokázala vzdát?

Českou kuchyni miluje

Chili Ta Thuy má ráda asijská jídla a také je ráda představuje fanouškům. Na druhou stranu ale miluje právě i českou kuchyni.

„Vždycky říkám, že když někdo chce, abych se do něj zamilovala, tak ať mi udělá kachnu s bramborovými knedlíky a s červeným zelím. Zbožňuji českou kuchyni, ale stejně tak vietnamskou, kterou mi vařila mamka. Dokážu ocenit oba póly,“ svěřila se v roce 2023 pro Lifee.

Na kontě má influencerka už i kuchařku. V té je podle ní reflektována její osobnost, protože zde najdete jak česká, tak i asijská jídla. A dokonce i pokrmy, které kombinují obě kuchyně.

„Jsou v ní asijská jídla s asijským kořením a českými surovinami. Myslím, že reflektuje mě, což znamená, že je to takový podivný česko-vietnamský miš-maš,“ vysvětlila pro Český rozhlas Dvojka.

Vše má svá pro i proti

Má ráda kuchyni českou i asijskou. Obě podle ní ale také mají své nevýhody. Ta asijská například prý nemá v tradičním podání v České republice příliš velký smysl. Češi jsou totiž příliš jednoduší. Ocení sice zahraniční chuti, musí se jim ale stále mírně přizpůsobit.

Pokud by jim ve vietnamské restauraci bylo podáváno jídlo skutečně takové, jaké se dělá v Asii, nejspíš by si nepochutnali, vysvětlila. Stejně tak ale i česká kuchyně má podle ní své zápory.

„My tady snídáme jogurty a mléko s cereáliemi, ve Vietnamu si dávají mísu vývaru s nudlemi a masem, který je zahřeje a zasytí na půl dne. Ale já českou kuchyni zbožňuju. Na každodenní stravování bohužel není,“ říká s tím, že knedlíky a husu miluje, ale denně by tento pokrm jednoduše jíst nemohla.

Zdroj: Lifee, Reportér, Český rozhlas Dvojka, Forbes, Czech Crunch

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz