V roce 2013 se Miroslav Etzler účastnil pořadu Prostřeno. Vypovídá to něco o tom, že v kuchyni se cítí jako doma. Jaký kuchař je ve skutečnosti podle svých blízkých a jak si on sám myslí, že vaří?
Etzler o sobě v jednom z rozhovorů prohlásil, že je dokonce lepší kuchař než herec. Miluje zahraniční kuchyni, pochutná si rád na mořských plodech a bez problémů je také připraví ostatním.
V loňském roce se dokonce angažoval při otevření největšího kuchyňského studia v České republice. V mnoha ohledech jednoduše v minulosti prokázal, že v kuchyni je jako doma a vaření pro něj hodně znamená.
Rýže tří barev
Jedním z hercových oblíbených jídel, která doma připravuje pravidelně, je rýže tří barev a tygří krevety. Na přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat 12 kusů tygřích krevet, 2 lžíce oleje, stroužek česneku, sůl, pepř, citron, rukolu a rýži tří barev.
Ta spojuje parboiled, červenou a indiánskou rýži, díky čemuž vzniká jedinečná kombinace chutí. Dejte ji vařit podle návodu na obalu a mezitím si připravte na pánvi krevety.
Osmahněte je na oleji, přidejte k nim prolisovaný stroužek česneku, vše osolte, opepřete a potom smíchejte s rýží. Nakonec zamíchejte do tohoto rizota také rukolu a vše na talíři zakápněte citronovou šťávou.
Zdroj: Lifee, TOP VIP, Týden, Aha!
Autor: Šárka Cvrkalová