Durian: Zapáchající ovoce plné vitamínů přátele influencerky Chili Ta Thuy nepřesvědčilo

Zdroj: Shutterstock

Durian je ovoce plné vitamínů, kterému se ale přesto mnoho lidí vyhýbá. A to především kvůli jeho odpudivému zápachu. Influencerka Chili Ta Thuy dala nedávno tuhle tropickou pochoutku ochutnat přátelům. Jaké byly jejich reakce?

Je neuvěřitelným zdrojem železa, vitamínu C a draslíku. Také se věří, že má afrodiziakální účinky, píše o durianu Healthline. Jeho chuť je jemná a sladká a připomíná údajně nejvíce ze všeho vanilkový pudink.

Zakázané ovoce

I když je neskutečně zdravý, na mnoha místech světa je zakazován například v hotelích či restauracích, uvádí Park East Hospital. Stejně tak některé letecké společnosti ho nesmí přepravovat právě kvůli jeho zápachu.

V případě, že je durian nezralý, může být navíc pro tělo nebezpečný. Obsahuje totiž toxické látky, které ve větším množství mohou způsobit i smrt, varuje Health.

Jak si pochutnali kamarádi?

Kuchařka a influencerka Chili Ta Thuy se v minulosti setkala s durianem mnohokrát. Na jednom z videí na jejím instagramu ho dává ochutnat přátelům. A reakce jsou velmi komické. Už se zavřenýma očima podle čichu poznali, o co se jedná.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Chili Ta (@chili_tathuy)

Chili tvrdí, že se jedná o nejoblíbenější ovoce jejího dětství. Jedna z jejích kamarádek velmi špatně snášela zápach a ani chuť ji nenadchla. Druhý kamarád potom prohlásil, že mu sice ovoce nechutná, ale nemá problém ho sníst.

Chili se na konci videa tváří sice zklamaně, na druhou stranu alespoň zbylo víc ovoce pro ni. Ona sama dobře ví, jak je durian zdravý, a jistě najde způsob, jak tuhle pochoutku plnou vitamínů a minerálů zpracovat.

Zdroj: Instagram, Dr. Axe, Healthline, Park East Hospital, Health

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz