Tvarohová pomazánka z ředkviček a kedlubny: Rychle hotová, potěší každého

Zdroj: Shutterstock

Ředkvičky patří k rané jarní zelenině. Už v současné době se dají sklízet a já každý rok hned přemýšlím, jak je využít. V posledních letech jsem si oblíbila nejrůznější saláty s ředkvičkami nebo je jednoduše dávám pokrájené na chleba. Vynikající je ale také ředkvičková pomazánka s kedlubnou.

Je rychle hotová, skvěle chutná, hodí se k ní na chléb šunka i sýr. Podávat ji můžete své rodině, ale nepohrdnou jí jistě ani hosté, kterým ji namažete na chlebíčky. Připravte si ředkvičkovou pomazánku doma i vy.

Kedlubny a ředkvičky

Hlavní ingrediencí pro pomazánku jsou ředkvičky, často k nim ale přidávám také kedlubnu, která chuť pomazánky ještě zdokonalí.

Na přípravu budete potřebovat 250 gramů tvarohu, 2 kedlubny, svazek ředkviček, 2 vajíčka, sůl, pepř a petržel. Dále si připravte čerstvý chléb a pažitku na ozdobu. Můžete také chlebíčky doplnit šunkou a sýrem.

Rychle hotovo

Příprava pomazánky vám zabere v podstatě jen pár minut. Kedlubny i ředkvičky nastrouhejte na struhadle, nebo je pokrájejte na malé kousky a rozmixujte v mixéru. Vajíčka uvařte natvrdo.

Nakonec všechny ingredience smíchejte dohromady a dejte pomazánku do ledničky vychladit. Po dvou hodinách ji můžete mazat na čerstvý chléb nebo si vzít veku a z ní připravit chlebíčky pro hosty.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz