Krabí pomazánku jsem vždy měla ráda. Její cena byla už dříve vysoká a v poslední době je neúnosná. Naučila jsem se tak dělat její verzi doma. Dělám ji z krabích tyčinek, kterým se jinak říká také surimi. Proto i pomazánce doma říkáme surimi pomazánka.
Mají ji rádi děti i dospělí. Nesetkala jsem se s nikým, kdo by nad ní ohrnul nos. Pokud tak přemýšlíte nad tím, co naservírujete na chlebíčky svým hostům, tohle jídlo by pro vás možná mohlo být tou správnou volbou.
Surimi pomazánka
Surimi tyčinky možná na první dojem nejsou nejlevnější, vzhledem k tomu, jaké množství pomazánky z nich uděláte, se ale rozhodně vyplatí je kupovat spíše než přímo krabí pomazánku.
Na 200 gramů tyčinek si dále připravte 75 gramů celeru, 3 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti.
Snadná příprava
Celer pokrájejte na menší kousky a povařte ho asi 3 minuty ve vodě. Půjde potom snadněji nastrouhat a smíchat se zbytkem ingrediencí. Krabí tyčinky rozmixujte najemno. Potom obě ingredience smíchejte s jogurtem a majonézou.
Podle chuti přidejte sůl a pepř. Na úplný závěr pomalu přidávejte citron, abyste to s ním nepřehnali. Jakmile je pomazánka hotová, dejte ji na hodinu odležet do ledničky.
Z vlastní zkušenosti vím, že pomazánka chutná nejlépe na croissantech. Můžete ji ale namazat i na housky či chléb. Ideální je dozdobit ji potom kolečkem citronu a lístkem máty.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová