Lehký jarní salát ocení každý. Zeleninu zvolte podle vlastní chuti

Zdroj: Shutterstock

Existuje celá řada salátů. Na jaře ale nejraději připravuji jeden konkrétní, ve kterém využiji čerstvou zeleninu, která se začíná prodávat v obchodech a kterou si také pomalu začínám pěstovat doma na balkoně. A i když jde o lehké a zdravé jídlo, zbožňuje ho i pánská část naší domácnosti.

Jarní salát je jednoduchou kombinací zeleniny, sýru, kyselých chutí a pro ty, kdo jednoduše v jídle potřebují maso, nesmí chybět trochu té opečené slaniny. Jde o lehké zdravé jídlo, které máte navíc během chvíle připravené.

Co budete potřebovat

Na přípravu salátu budete potřebovat velké množství zeleniny. Je prakticky na vás, jakou zvolíte, já obvykle používám několik druhů salátů, rajčata, okurky, papriky, miluji ale také rukolu a cibuli.

Dále si připravte ocet (nebo lépe citronovou šťávu), med, hořčici a olej. Tyto ingredience smícháte a vytvoříte sladkokyselou zálivku, která ve spojení se zeleninou vytvoří dokonalý požitek.

Nakonec si připravte ještě sýr balkánského typu a slaninu. Pokud máte rádi další zeleninu, jako třeba kukuřici nebo ředkvičky, můžete je do pokrmu bez problémů přidat. Salát je hodně univerzální a upravíte si ho podle svých chutí.

Jak na přípravu

Není na tom nic složitého. Zeleninu jednoduše pokrájejte na větší kousky. Cherry rajčata přepulte, papriky a okurky pokrájejte na kostičky, saláty natrhejte. Já mám ráda, když v jídle cibule křupe, vy si ji ale můžete pokrájet i jemněji, záleží jen na vás.

Na oleji si osmahněte slaninu, kterou pak pokrájíte nadrobno. Salát smíchejte s hořčičnou zálivkou a naservírujte na talíř. Potom ho zasypte sýrem a přidejte slaninu. Uvidíte, že si tenhle lehký oběd zamiluje každý a všichni členové rodiny si budou chtít přidat!

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz