Krtkův dort připravíte snadno i doma. Vychutnejte si spojení banánu a čokolády

Ilustrační foto
Zdroj: congerdesign / Pixabay.com

Ingredience na krtkův dort se dají sehnat v každém obchodě a velmi snadno si pak připravíte pochoutku doma. Daleko lepší než ten z krabice je ale dort, který si uděláte od základu sami. Není to nijak složité a z vlastní zkušenosti vím, že rozdíl je výrazný.

Dříve jsem krtkův dort občas koupila, abych rodině udělala po obědě radost nějakým dezertem. Pak jsem se ho ale naučila dělat sama doma. A od té doby po tom kupovaném nikdo netouží.

Co budete potřebovat?

Recept je velmi snadný, ačkoli je pravda, že budete potřebovat poměrně dost ingrediencí. Před výletem do obchodu si tak sepište raději nákupní seznam.

Bude se na něm nacházet 100 mililitrů oleje, 100 gramů moučkového cukru, 2 vajíčka, lžíce rumu, 180 gramů mouky, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva a 125 mililitrů mléka.

Na náplň si připravte 3 banány, dvě smetany ke šlehání, ztužovač šlehačky, 40 gramů cukru a 80 gramů čokolády na vaření. Poté už budete potřebovat pouze máslo na vymazání formy a kokos na vysypání.

Jak na přípravu dortu

Olej, cukr a žloutky ušlehejte. Poté do nich přidejte rum. Mouku prosejte, smíchejte s kakaem a práškem do pečiva a přidejte ke směsi. Nakonec přidejte mléko a sníh z bílků.

Vše vlijte do formy, kterou nejprve vymažete máslem a vysypete kokosem. Potom dort pečte na 180 °C asi 30 minut. Mezitím si připravte náplň. Cukr, ztužovač a čokoládu dejte do šlehačky a vše společně vyšlehejte v krém.

Po dopečení dort rozkrojte napůl, spodní polovinu vydlabejte a naskládejte do ní nakrájené banány. Na ty navrstvěte šlehačku a dort přiklopte vrchní polovinou. Zbytkem šlehačky můžete dort pomazat ze všech stran, na ni pak nasypte rozmačkaný zbytek korpusu, aby dort připomínal krtčí hromádku a dostál svému názvu.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz