Butter chicken je jedním z pokrmů, který najdete na menu v každé indické restauraci. Jde o jídlo, které se běžně doporučuje těm, kteří si nejsou touto zahraniční kuchyní jistí. Krémová omáčka s kousky masa není nijak náročná na přípravu. Vyzkoušejte si ji doma například podle receptu, jak ji vaří Gordon Ramsay.
Ve svých 57 letech se loni stal šestinásobným otcem. Gordon Ramsay má kromě bohatého rodinného života také velmi zajímavou kariéru, je jednou z nejvýraznějších osob v britské gastronomii. Mnoho lidí se proto jeho recepty řídí.
Butter chicken podle slavného kuchaře
Butter chicken je poměrně jednoduchý recept, každý ho ale připravuje trochu jinak. Gordon Ramsey dělá pokrm často pro celou svou rodinu, a to tak, aby se dal velmi snadno znovu ohřát a konzumovat i po několika hodinách.
Na přípravu jídla budete potřebovat 800 gramů kuřecího masa pokrájeného na kostičky, 2 stroužky česneku, zázvor, sůl, chilli, citronovou šťávu, 75 mililitrů bílého jogrtu, indické koření, kurkumu, olej, hřebíček, 275 gramů rajčatového protlaku, 40 gramů másla a 100 mililitrů smetany.
Příprava pokrmu
Kuře dejte do mísy s česnekem, zázvorem, solí, chilli a citronovou šťávou. Vše promíchejte a dejte na 30 minut marinovat do ledničky. Smíchejte jogurt, kurkumu a indické koření a vše přidejte k masu. Pak nechte směs marinovat přes noc.
Druhý den marinované kousky kuřete opečte, mezitím na pánvi na másle osmahněte česnek a zázvor. Přidejte hřebíček, chilli a kurkumu, vložte do směsi maso a zalijte ho rajčatovým protlakem. Potom přidejte máslo a smetanu.
Vše společně vařte asi 15 minut a podle svých chutí přidejte sůl, pepř, chilli či další koření. Krémová omáčka se podává obvykle s rýží, můžete k ní ale také udělat naan.
Zdroj: Independent, Express, Eating Well, Good to Know
Autor: Šárka Cvrkalová